3 romantične frizure za kratku kosu koje će vas oduševiti! (VIDEO)

By  |  0 Comments

Često devojke sa kratkom kosom misle da je jedina frizura za njih – puštena kosa. Grešite! Sa kratkom kosom se itekako mogu napraviti lepe i zanimljive frizure, samo je važno da ste malo spretnije i da imate – dobru inspiraciju. Zato vam danas predstavljamo tri slatke romantične frizure, koje možete nosiit i na posao, u školu, ali iskoristiti i za glam-up za večernje izlaske i svečane prilike!

Frizure za kratku kosu – tri romantična predloga

Za ove predloge frizura preporučujemo da kosu prethodno uvijete u blage talase, uz pomoć figara.

Frizura #1- neuredne boho punđice

Vežite tri mala konjska repa, jedan pored drugog, od uha do uha sa širim razmakom. Upletite obične pletenice od njih i vežite tankim gumicama. Malo ih olabavite prstima, za ležerniji look. Svaku pletenicu obavijte oko svog korena, kako biste dobili male punđice. Zakačite ih uz male ukosnice. Neka punđice slobodno budu ležerne i neurede, za potpuni boho i romantični izgled!

frizure za kratku kosu

Youtube/Printscreen

Frizura #2 – Tvist pletenica oko glave

Ova frizura deluje komplikovano da se napravi, ali je zapravo veoma laka. Zasniva se na klasičnoj „kanap“ pletenici od dva pramena koja se plete oko glave po sistemu riblje kosti. Za početak, napravite razdeljak sa strane. Ispod razdeljka odvojte dva tanka pramena koja ćete uviti dva puta u suprotnim smerovima – jedan od lica, i drugi ka licu.

Upletite ih jedan oko drugog, uzimajući sve više i više kose u pramen (poput pletenja riblje kosti). Nastavite tako da pletete oko glave dok „pletenica“ ne počne da pada u dužinu. Vežite je malo gumicom i zakačite ispod uha. Drugi deo kose neka vam slobodno pada preko, kako bi kamuflirao zakačeni kraj „kanap pletenice“.

Povezano: 3 frizure sa pletenicama – za svaki dan, a po potrebi i svečane

frizure za kratku kosu

Youtube/Printscreen

Frizura #3 – Pletenica sa provlačenjem

Vežite 5 malih konjskih repova u jednoj ravni – jedan ispod drugog. Oko gumice prvog repa omotajte pramen kose kako biste je sakrili. Podelite prvi rep na dva dela, i podignite drugi rep kroz sredinu prvog. Osigurajte ga šnalicom, za sad.

Razdvojeni drugi rep spojte sa kosom iz trećeg repa, prethodno skidajući gumicu. Ponovite proces sa prvim repom (koji je bio zakačen šnalom). Isto uradite do kraja, prema instrukacijama iz videa (znamo da zvuči komplikovano – uz video je mnogo lakše!). Razvucite čvorove ove rep-pletenice kako biste dobili oblik srca, i ušuškajte njen kraj ispod kose.

frizure za kratku kosu

Youtube/Printscreen

Pročitajte još i: 11 lakih frizura za kratku kosu sa ukosnicama

Video tutorijal za ove frizure pogledajte OVDE:

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!