“Caramilk Blonde” je sunčana i trendy nijansa plave kose za kraj leta

caramilk blonde nijansa kose
Instagram/Printscreen

Leto je u punom zamahu, a kalendarski traje još oko mesec dana. Verovatno ste se vratile sa izbledelom nijansom kose posle letovanja, a pošto ide jesen, razmišljate i o promeni boje. Zato stiže naš predlog u pravi čas – a danas je to tzv. “caramilk blonde” nijansa, koja spaja boje karamele i mleka. Zamislite tople, zlatne, peščane, beach blonde nijanse, ali u kombinaciji sa trenutnim trendom zdrave i sjajne kose. U nastavku pročitajte više o ovom hair trendu!

“Caramilk Blonde” nijansa

Kao što sam naziv sugeriše, radi se o miksu karamel podtonova, po kojima su raspršeni svetliji tanki pramenčići sunkissed mlečno plave nijanse, koja kreira svetao, ali topao balajaž,! Ova nijansa kosa je idealna i kao tranzicija za ranu jesen. Nežni kotrast kreira lepu teksturisanu plavu kosu, koje podjednako deluje neverovatno, ali i ležerno, “effortless”. Naravno, sve ovo važi u slučaju da odlazite kod iskusnog koloriste, koji može da izmiksa i izblenda tonove, pre bojenja kose.

View this post on Instagram

A post shared by Los Pastel | Perth Hair Salon | Blonde + Long Hair Specialist (@los_pastel)

Frizeri koji su krerali ovaj signature look objašanjavaju kako su postigli mešanje tonova: svetlija boja nanešena je na spoljašnjost kose (strane i spoljašni sloj), a dubina je u sredini kose (centar i unutrašnji slojevi). Ovo kreira dimenziju i kontrast, čineći da se blonde pramenovi veoma istaknu. Na taj način, “caramilk blonde” izbleda blistavo, toplo, medno ispod slojeva karamel tonova, kroz koje se preliva sunčana blonde nijansa.

Održavanje ove nijanse kod kuće

Pošto je ovo izrazito topla plava nijansa, frizeri ne preporučuju ljubičasti šampon, jer će on zahladniti tople plave tonove, koji su zaštitni znak “caramilk blonde” nijanse. Mnogo bolje rešenje za kućnu negu su “brightening” šamponi, za posvetljivanje plave kose, koji će vašu kosu održavati blistavom i svetlom duže vreme. Naravno, redovni prelivi u salonu su “must-have”!

Mi vam preporučujemo JOICO Blonde Life Brightening šampon za posvetljivanje plave kose, uz Blonde Life Brilliant Glow ulje za plavuše!

Da li ćete probati “caramilk blonde” nijansu?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!