5 grešaka sa kosom koje vam momentalno dodaju godine

frizure koje dodaju godine

Imati frizuru koja odgovara vašem obliku lica, boju koja ističe ton vaše kože i aktuelni oblik šišanje su zaprav načini na koje bi neko mogao da izgleda mlađe. Ako tražite savete za frizuru protiv starenja kako biste izgledale mlađe, tu smo za vas sa savetima. Ali, pre svega, pokušajte da izbegnete ove greške prilikom stilizovanja kose, koje čine da izgledate starije nego što jeste.

Da li i vi činite ove greške sa kosom?

Greška #1: Veoma dugačka kosa

 Mnogi od nas su u nekom trenutku imali veoma dugu kosu—i iskusili su iskušenja i nevolje koje donosi svakodnevno četkanje i raspetljavanje. Kako starimo, naša kosa se prirodno proređuje, tako da duga, fina kosa jedne dužine neće naglasiti vašu bezvremensku lepotu kao kraća, slojevito ošišana kosa. Kako starite i vaša kosa postaje tanja, duga kosa više nije ono što je nekada bila.Može da vas ostari jer su vaši nekada puni pramenovi sada tanji, i to se vidi.

Umesto toga, preporučujemo „lob“ stil ili „dugi bob“ da biste zadržali što je moguće duži deo ako to želite — a da pritom ne opterećujete lice. Lobovi koji padaju u predelu vrata ili iznad ramena – omekšavaju uglove koji se pojavljuju na licu sa godinama.

šišanje

Greška #2: Zaokrugljena frizura

Neke frizure koje su nekada vladale 1980-im, kao što su fudbalerke i shag, do neke mere su se vratile u prvi plan, ali postoje druge (mislite na zaobljene, okrenute krajeve) koje su više zastarele u poređenju sa njima.  Frizeri dodaju da bi ovo moglo „imati suprotan efekat“, čineći da izgledate i osećate se kao u 80-im,. Još jedan “zastareli” izgled koji treba izbegavati, su šiške koje su isečene pravo popreko sa okruglim volumenom. Ovo je još jedan zastareli trend koji će staviti previše naglaska gde god da su šiške. Pored toga, zaobljen izgled pufa pripada negde u 80-e.

Greška #3: Veoma kratke šiške

Šiške su bezvremenske, zabavne i funkcionišu sa bilo kojom bojom i teksturom kose. Postoji razlog zašto će zauvek biti omiljeni stil za mnoge ljude. Trendovi šiški takođe variraju – od curtain šiški preko razdvojenih do mikro resa. Ako želite da svojom frizurom stvorite efekat protiv starenja, frizeri kažu da izbegavate mikro, bebi ili mini šiške. „Gde god padnu vaše šiške, to je karakteristika koju će najviše naglasiti.

Greška #4: Tupo rezane šiške

Ovaj stil, koji frizeri definišu kao šiške isečene da pokriju vaše obrve, takođe može da privuče više pažnje na bore ako su previše debele. Debele, tupe šiške koje prolaze pored obrva na tupim režnjama naglašavaju svaki znak starosti na licu, jer ne uokviruju lice dobro. Umesto toga, one svu pažnju guraju u oči, svim svojim linijama. Iako priznaje da se deblje, tupo ošišane šiške često doživljavaju kao „veoma klasičan šik izgled“, frizeri kažu da takođe mogu stvarno učiniti da izgledate starije.

šišanje

Greška #5: Paž bez slojeva

Ako želite da stvorite pokret i volumen svojom frizurom, stil u jednoj dužini neće imati taj efekat. Stepenovi koji uokviruju vaše lice imaju moć da istaknu crte vašeg lica, a istovremeno dodaju izgled više kose ako je proređena i stari. Slojevi mogu učiniti toliko da sakriju proređenu kosu. Frizeri napominju da žene koje žele da izgledaju mlađe treba da izbegavaju jednu specifičnu vrstu frizure jedne dužine — kratko šišanje koja je iste dužine svuda i uvijeno blizu temena.

Povezano – 7 pitanja koje treba da postavite sebi pre odlaska na šišanje

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!