7 pitanja koja treba da postavite sebi pre odlaska na šišanje kose!

šišanje

Da li ste ikada otišle u frizerski salon sa idejom o šišanju iz snova, samo da biste posle sat i po vremena doživele razočarenje kada se pogledate u ogledalo? Sigurni smo da je svaka od nas doživela slično. Zato je dobro da, pre nego što uskočite u frizersku stolicu), razmislite i postavite sebi ovih 7 pitanja!

Postavite sebi ova pitanja pre odlaska na šišanje!

#1: Da li se šišam iz pravih razloga?

Mišljenja drugih ljudi, nedavni raskid ili nova frizera omiljene glumice nikako nisu razlog ni povod za vaše šišanje. Kada pravite impulsivnu odluku, veoma je verovano da ćete zažaliti kada dobijete novu frizuru. Zato dvaput porazmislite pre nego što odsečete kosu i odaberete stil šišanja koji ćete nositi mesecima. Pridržavajte se ovog pravila: kada dobijete ideju za novu frizuru, sačekajte dve nedelje. Ako i dalje budete želeli da se ošišate – onda zakažite kod frizera.

#2: Da li ova frizura odgovara mom životnom stilu?

Pre nego što se ošišate na određen način, razmislite koliko održavanja zahteva ta frizura. Ono što je najvažnije, jeste da pronađete frizuru koja odgovara vašem životnom stilu. Ako ste ležerna osoba, onda je pixie-cut idealan za vas. Ako nikada ne koristite toplotne styling aparate, onda onda odaberite frizuru koja se minimalno stilizuje i održava kod kuće.

Povezano: Šta da radite ako ne možete otići na šišanje u salon?

šišanje

#3: Da li ću moći da stilizujem ovu frizuru bez frizera?

Svi smo bili u frizerskoj stolici i pitali se istu stvar: da li ću moći da rekreiram ovaj look, sama, bez pomoći frizera? Oni umeju da naprave lepršave blow-out frizure, glatku dužinu i holivudske lokne, skoro bez imalo truda. Ali, da li ćete uspeti da i vi to sami uradite kod kuće? Zato razmislite o tome da odaberete frizuru koju ćete moći i same da održavate kod kuće.

#4: Da li ova frizura odgovara mom obliku lica?

Sigurno znate da je oblik lica bitan faktor koji morate uzeti u obzir kada birate frizuru ili stil šišanja. Svaka frizura će naglasiti određenu crtu lica, a ako odaberete neku koja vam ne pristaje najbolje, nećete biti zadovoljne.

#5: Da li ova frizura odgovara gustini moje kose?

Ovo pitanje je mnogo važnije nego što mislite. To je zato što je gustina kose – veliki faktor koji vas može odvratiti od nekih stilova šišanja. Na primer – ako imate gustu i debelu kosu, frizer će nagovoriti da ipak probate kraću kosu. Ukoliko ste vlasnica tanke kose, frizer će vam reći da je ipak malo pustite, kako biste nadomestili volumen.

Povezano: Kako da uvek budete zadovoljne šišanjem u salonu?

šišanje

#6: Da li ova frizura odgovara mom budžetu?

Najpre, neke frizure su kompleksnije od drugih i stoga koštaju više. Ako vaš frizer mora da potroši više vremena na šišanje dužine, moguće je da će šišanje koštati više. Ukoliko odaberete frizuru koja zahteva više održavanja i češće posete salonu, znajte da ćete trošiti više novca na frizera nego inače. Zato uradite prostu matematiku, kako biste odabrali frizuru koja se uklapa u vaš budžet.

#7: Da li verujem svom frizeru?

Pronalazak dobrog frizera je kao pronalazak srodne duše: nije uvek lako, ali je toliko vredno imati onoga pored koga se osećate sigurno i potpuno mu verujete. Ako se ne osećate ugodno pored vašeg frizera, koji god razlog da je u pitanju, jednostavno se rastanite i potražite nego drugo miljenje. Ne želite da završite sa frizurom s kojom nećete biti srećni.

Pročitajte još i: 8 razloga zašto je suvo šišanje bolje od mokrog!

error: Content is protected !!