Šta da radite ako ne možete otići na šišanje u salon?

šišanje

Tokom globalne pandemija korona virusa, frizerski saloni ne rade. To znači, da ćete morati da se strpite za osvežavanje balajaža, skraćivanje krajeva, prolećnu promenu boje ili stilizovanje paž frizure. Ako morate da idete na posao, ili jednostavno želite da budete lepe i uredne i kod kuće, donosimo vam savete kako da prebrodite fazu bez šišanja, dok se ne otvore frizerski saloni.

Kako da izdržite do narednog šišanja kose?

Iskrzani krajevi, kosa koja se mrsi, ili bob frizura koje je izgubila oblik? Ovo su sve znaci da je vaša kosa zrela za šišanje! Ali, kako bi se smanjio socijalni kontakt i mogućnost zaraze, većina frizerskih salona širom sveta je zatvorena. To znači da moramo premostiti ovaj period – bar što se tiče naše kose. Zato vam donosimo nekoliko saveta, šta da radite ako ne možete otići u salon na šišanje!

#1: Koristite styling proizvode

Ako je vaš pixie cut ili moderni bob već izgubio svoj oblik – povratite ga uz malo kreme za stilizovanje kose. Zagrejte malo pomade ili voska za kosu medju dlanovima i prstima oblikujte messy frizuru, koja će sakriti činjenicu da vam je potreban frizer. Tako ćete dodati malo volumena i teksture kosi. Isto važi i za dugu kosu.

Mi vam preporučujemo Subrina Texture slani sprej za teksturu kose.

stajling kose

#2: Nosite aksesoar u kosi

Sada su više nego ikada, popularne šnalice, rajfovi, marame, gumice ukrašene biserima, somotom ili kristalima! Zato prikrijte činjenicu da su vašoj kosi potrebne makaze, uz pomoć zanimljivog aksesoara za kosu, kojeg možete pronaći u lokalnim radnjama ili drogerijama. Upečatljiv rajf ili traka za kosu ukrašena biserima će skrenuti pažnju sa vaših isrkzanih krajeva.

#3: Posvetite se dubinskoj nezi kose

Ako vam je kosa izgubila oblik i previše izrasla, to ne znači da ne treba da se bavite njenim kvalitetom. Iskoritite ovo vreme u kućnoj izolaciji da se više posvetiti nezi. Kupite proverene profesionalne šampone bez sulfata, dobre maske, leave-in sprejeve i eliksire i otpočnite kućni profesionalni tretman kose. Iskoristite ovaj period i za detox kože glave, uz pomoć DIY pilinga za skalp. Masku za kosu držite sat-dva, ispod plastične kese, kako biste dobili efekat dubinske hidratacije kose

Povezano: 7 pitanja koja morate postaviti sebi pre odlaska na šišanje

#4: Isprobajte nove frizure

Pletenice, krune, chignon punđe… proleće je idealno za krstarenje po Youtube hair tutorijalima i traženje inspiracije za novu frizuru. Stilizujte kosu u zanimljivu pletenicu, napravite krunu od pletenica ili elegantnu chignon punđu, kao biste prikrili činjenicu da ste zreli kandidat za šišanje.

pletenje pletenica

#5: Negujte krajeve kose

Krajevi kose su obično glavni pokazatelj stanja kose. Zato se u ovom periodu, dok čekate da se vanredno stanje završi, posvetite intenzivnoj nezi krajeva. Nabavite kvalitetan proizvod koji će “seal”-ovati i zatvoriti rascvetale krajeve, omekšati ih i učiniti da oni izgledaju pristojno i negovano. Takođe – ne štedite ulja za kosu niti eliksire za krajeve.

Mi vam preporučujemo Marrakesh ENDZ, tretman za krajeve kose.

#6: Uvijte kosu

Ravna kosa otkriva i ono što ne treba! Zato je naš savet da kosu redovno uvijate, kako biste dobili romantične lokne i talase. Na taj način ćete prikriti da vam je kosa izrasla i da joj je potrebno šišanje. Kako ne biste dodatno oštećivali kosu, probajte da kosu uvijate na neki od načine koji NE uključuju toplotno stilizovanje (krpice, čarapa, tvisteri, vikleri…).

Pročitajte još i : 7 saveta kako da uvek budete zadovoljni šišanjem u salonu

error: Content is protected !!