7 pitanja koja morate postaviti sebi PRE odlaska na šišanje

šišanje

Da li ste ikad otišle u salon sa idejom za dužinu kose iz snova, da biste sat vremena kasije bile razočarane odrazom u ogledalu? Svima se to desilo, zato je uvek dobra ideja da pre sedanja u frizersku stolicu, postavite sebi neka pitanja, koja vam mogu pomoći da se odlučite za novi stil šišanja.

Ova pitanja treba da postavite sebi pre odluke na šišanje

1. Da li se šišam iz pravog razloga?

Razlozi za šišanje mogu biti prilično neobični, i da učine da kasnije zažalite što ste seli u frizersku stolicu. Skorašnji raskid emotivne veze ili najnovija frizura vaše omiljene poznate ličnosti nisu baš adekvantni razlozi da se odlučite na novu dužinu kose. Posebno ako se šišate zbog najnovnijeg trenda šišanja. Neka vaš željeni stil šišanja bude zato što odgovara vašem licu i stilu, a ne zbog trenutnih promena ili želja. Ako vas želja drži i dalje posle nekoliko nedelja, onda znate da je to prava odluka.

šišanje

2. Da li nova dužina kose odgovara mom obliku lica?

Kada se radi o novom stilu šišanja, važno je da u obzir uzmete i oblik lica. On je važan, jer u zavisnosti od načina šišanja, određene facijalne crte mogu postati izraženije. Ako odaberete oblik frizure koji ne laska vašem obliku lica, može se desiti da neželjeno istaknete npr. kukast nos, ili klempave uši. Zato pre šišanja, razgovarajte sa frizerom oko idealne frizure za vaše crte lica.

3. Da li ova frizura odgovara mom životnom stilu?

Pre nego što se ošišate, razmotrite koliko održavanja zahteva nova frizura. Ono što je najvažnije jeste da stil šišanja odovara vašem životnog stilu. Ako ste opuštena devojka, koja ne ulaže previše vremena u sredjivanje kose, onda može kratka pixie frizura nije za vas, jer se mora često šišati i stilizovati proizvodima. Ovo takođe prodiskujte sa frizerom pre odlaska pod makaze.

Povezano: Greške koje činite u frizerskom salonu, a sabotiraju šišanje i farbanje

šišanje

4. Da li ću moći da održavam kosu sama posle šišanja?

Svi smo se bar jednom upitali ovo pitanje: da li ću moći da rekreiram isti ovaj izgled i kada sama operem kosu? Profeisonalci su obučeni da kreiraju voluminozne lokne posle feniranja, zaglađenu ravnu kosu i najlepši volumen. Da li ćete moći to same? Zato odaberite stil šišanja i dužinu koju ćete moći održavati same na dnevnoj bazi.

5. Da li se ovaj način šišanja uklapa u moj budžet?

Neke frizure su kompleksnije od drugih i zato koštaju više. Ako vaš frizer potroši više vremena na vaše šišanje, koristeći neobične nove tehnike ili šiša vašu jako dugu kosu, to se sve odražava na cenu usluge. Ako izaberete frizuru koja zahteva često šišanje, poput paža ili boba, na kraju ćete trošiti više novca na frizera. Zato imajte na umu i matematiku, pre odluke o šišanju.

šišanje

6. Da li ova frizura odgovara gustini moje kose?

Gustina kose je veoma važan faktor koji odlučuje da li će određeni stil šišanja uspeti. Na primer, ako imate gustu kosu, frizer će vam predložiti da je manje ošišate, kako biste zadržali dužinu, a ako ste vlasnica tanke kose, za vas će biti bolja kraća frizura. Zato imajte na umu da jako tanka kosa ne može izneti određene stilove šišanja.

Povezano: 5 stilova za tanku kosu – Ošišajte se ovako da dobijete volumen

7. Da li verujem mom frizeru?

Pronalazak pravog frizera je kao pronalazak srodne duše – nije uvek lako, dugotrajno je, ali zaista vredi kada nađete nekoga sa kime ste potpuno opušteni i toliko mu berujete. Ako se ne osećate prijatno sa svojim frizerom, koji god da je razlog, samo se rastanite, i potražite drugo mišljenje. Zato je jako jako važno da sovju dužinu kose prepustite nekome ko ume da vas sasluša i učini ono što želite. U suprotnom, zaglavićete sa stilom šišanja ili prekrakom kosom kojoj će trebati meseci da se obnovi.

Pročitajte još i : Vreme je za šišanje – ovi znaci vam to sigurno govore

error: Content is protected !!