Najbolji saveti za čišćenje beauty blendera – BEZ MUKE!

By  |  0 Comments

Omiljeni jajasti sunđer za nanošenje šminke je zamenio gotovo sve četkice za lice – je savršeno nanosi tečni puder, korektor, kameni puder, konture, hajlajter, a sve izgleda savršno izblendano i ispolirano! Ipak, najveća muka je kako ga temeljno očistiti, da ne ostane trunka pudera na njemu. Tu nam u pomoć uskaču provereni i najefikasniji trikovi za čišćenje beauty blendera – u nastavku!

4 efikasna načina za čišćenje beauty blendera

#1: Sapun za fleke na vešu

Ako vaš klasičan sapun ne skida efikasno mrlje od pudera (posebno od onih težih) sa beauty blendera – ne očajavajte! Kupite najjeftiniji sapun za fleke na vešu i operite ga njime – rezultati bi trebalo da vas oduševe, a vaš beauty blender će izgledati kao nov!

čišćenje beauty blendera

Instagram/Printscreen

#2: Mešavina ulja i deterdženta za sudove

Ako su fleke na vašem beauty blenderu stare i skorele – imaćete problem da ih uklonite samo sapunom i trljanjem. Potrebno je da sunđerčić natopite u činijicu ili čašu u koju ste nasuli mešavinu vode, ulja za čišćenje lica i par kapi deterdženta za suđe. Ostavite ga da odstoji pola sata, i nakon toga ga temeljno isperite i iscedite pod mlazom vode. Ulje bi trebalo da rastvori skoreli puder, a deterdžent da ga spere sa površine.

Povezano: 8 trikova sa beuaty blenderom koja će vas oduševiti!

#3: Očistite ga – u mikrotalasnoj!

Ovaj viralni trik za čišćenje beauty blendera je prošle godine objavljen na Twitteru, i odmah je zapalio društvene mreže u beauty zajednicu. Radi se o najbržem i najgenijalnijem triku za istovremeno ćišćenje i dezinfekciju beauty blendera: napunite šolju rastvorom vode i tečnog deterdženta za posuđe, i ubacite prljav beauty blender.

čišćenje beauty blendera

Stavite čašu sa sunđerom u mikrotalasnu i uključite je na jedan minut. Kada izvadite čašu iz mikrotalasne, pripazite jer je voda VRELA. Sačekajte da se voda ohladi, pa iscedite beauty blender. Ako je ostala poneka fleka, ponovite postupak. Garantujemo da će vaš sunđer biti poput novog!

Napomena: Nikako ne stavljajte sam sunđer u mikrotalasnu, jer će se ISTOPITI. Mora uvek biti u čaši vode.

Povezano: Da li i vi pravite ove greške kada koristite beauty blender?

#4: Potopite ga u micelarnu vodu

Sjajan način kako možete iskoristiti micelarnu vodu koja vam ne odgovara je da je iskoristite za čišćenje beauty blendera. Napunite pola čaše micelarnom vodom i potopite zarpljani beauty blender. Ostavite da se natapa pola sata, i potom ga isperite pod vodom!

Pročitajte još i: Ovako se beauty blender čisti bez muke!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!