Naduveni podočnjaci – Kako da ih se efikasno rešite?

naduveni podočnjaci

Naduveni podočnjaci, poznatiji kao kesice ispod očiju su čest problem koji nije baš prijatan, posebno ako šminkate oči. Razlozi za naduvene podočnjake su brojni, a ako se i vi susrećete sa ovim beauty problemom – znajte da niste sami i da postoje efikasni načini da ih umanjite. Zato u nastavku pročitajte najefikasnije i proverene načine da se rešite podbulih i naduvenih podočnjaka.

Zašto se javljaju naduveni podočnjaci?

Pošto je koža oko očiju značajno tanja od kože ostatka lica i tela – mnogo je sklonija pojavi ranih znaka starenja poput kesica oko očiju, opuštene kože i tamnih krugova oko očiju. Osim toga, tkiva i mišići oko očiju slabe kako starite, što znači da je delikatna koža okoloočne regija podložnija vidljivim znacima starenja. Takođe – masnoća oko očiju, koja podupire kožu počinje da “tone ka unutra”, što dovodi do kesica ispod očiju.

Razlozi za naduvene podočnjake su brojni – nedostatak sna, plakanje, preslana hrana, genetika, starenje, preteška okoloočna krema…

Naduveni podočnjaci – šta možete da učinite?

#1: Pazite kako spavate

I način spavanja utiče na pojavu kesica ispod očiju – dermatolozi savetuju da podignete glavu dodatni jastukom dok spavate na leđima, kako biste sprečili zadržavanje vode, koje dovodi do formiranja kesica ispod očiju.

naduveni podočnjaci

#2: Koristite antirid protiv naduvenih podočnjaka

Ako je već antirid deo vaše rutine – svaka čast! Sada je dodatni zadatk da nabavite onaj koji posebno rešava problem nadutosti! Idealan je antirid koji sadrži kofein, jer stimuliše izbacivanje zadržane vode i time smanjuje veličinu kesica ispod očiju. Takođe, birajte antiride koji imaju metalnu kuglicu na vrhu i držite ga u frižideru.

Predlažemo vam Skinology GEL antirid, sa hidratantnim svojstvima i laganom teksturom, idealnom za topliji period.

#3: Rashladite par kašika u frižideru

Ako nemate antirid sa kuglicom – poslužiće i par metalnih kašika koje možete rashladiti u frižider. Potom ih postavite na kesice ispod očiju, kako biste ih umanjili. Ovo je korisno da radite dok gledate seriju i odmarate.

#4: Probajte kriške krastavaca

Nije ni čudo što je krastavac asocijacija na nešto što rashladjuje! Isecite par kolutova krastavca, ohladite ih i stavite na okoloočnu regiju. On će umanjiti nadutost podočnjaka i ujedno hidrirati okoloočni deo! Sjajno, zar ne?

Povezano: Nikako ne bacajte upotrebljene kesice čaja

naduveni podočnjaci

#5: Smanjite konzumiranje soli

Veoma slana i začinjena hrana može biti uzrok okoloočnih kesica, usled zadržavanja viška vode. Zato brinite i o izborima životnog stila – izbegavajte preterano slanu hranu, posebno pred spavanje, ako ne želite da se probudite otečeni i naduti.

#6: Držite alergiju pod kontrolom

Kada se godišnja doba promene, nije čudno da završite sa vodenim, naduvenim podočnjacima koji svrbe. Uzrok mogu biti i alergije na polen, travu i druga cvetanja, kao i na prašinu i grinje. Ovo su najčešći alergeni, koji mogu biti uzročnici naduvenih podočnjaka. Zato se obratite lekaru za adekvatnu anti-alergijsku terapiju, pa će se i problem naduveih podočnjaka smanjiti.

Povezano: Neutrališite tamne podočnjake – SUPER trik

naduveni podočnjaci

#7: Zaštitite oči od sunca

Ako religiozno nanosite SPF kremu na celo lice, onda sigurno znate da ne treba da je stavljate na područje oko očiju! Ali to ne znači da ne treba da zaštitte okoloočnu regiju. Naprotiv – potražite antirid sa SPF zaštitom, i nosite adekvatne naočare za sunce koje će biti još jedan vid odbrane od UV zračenja. Leti odaberite i šešir sa širokim obodom, jer će ova kompletna SPF zaštita umanjiti i sprečiti formiranje naduvenih podočnjaka.

Pročitajte još i: Okoloočna nega za svaki uzrast – Savršen antirid za 20+, 30+ i 40+

error: Content is protected !!