8 trikova sa beauty blenderom koji će vas oduševiti!

beauty blender

Beauty blender sunđer za šminkanje je stekao ogromnu popularnost tokom prethodnih godina, i preti da zameni make-up četkice. Nije ni čudo: ovaj moćni sunđerčić daje airbrush finiš koji se ne može postići drugim alatom, a može se koristiti sa gotovo svakim make-up proizvodom za lice. U nastavku saznajte kako da još više iskoristite beauty blender, na načine koje možda niste znale.

Super praktični trikovi sa beauty blenderom

Od korektora i pudera, do rumenila i hajlajtera – beauty blender se koristi za šta god zamislite na licu. Ipak, ove trikove verovatno niste znale, a dosta će vam olakšati rutinu šminkanja, ali i neuobičajene situacije za kosom i garderobom!

beauty blender

#1: Koristite vlažan beauty blender

Ovo je trik koji možda već znate, ali šminkeri savetuju da se beauty blender sunđer mora pokvasiti, kako bi pružio optimalni performans. Razlog za to je što manje upija proizvod koji ćete utapkavati, jer onda npr. tečni puder ne može da prodre unutar sunđera. Samim tim se koristi minimalna količina proizvoda

#2: Precesite ga na pola

Ovo zvuči kao make-up sabotaža, ali zapravo otvara sasvim novu, veću površinu za rad! Naravno, za ovo upotrebite neki jeftniji beauty blender, za kojeg vam nije žao da ga presečete! Videćete kako ćete u dva poteza izblendati tečni puder na celom licu.

#3: Koristite ga za ombre na noktima

Znate šta još možete da uradite sa beauty blenderom? Da napravite atraktivni nail art u vidu ombre efekta. Isecite mali komad koji pristaje vašem noktu, nanesite tri nijanse slične boje, od svetlije ka tamnijoj, vertikalno na sunđer i pritiskajte na nokat. Kada se lak na noktima osuši, završite slojem sjajnog top-coata.

Povezano: Sunčani gradient ombre manikir

beauty blender
Instagram/Printscreen

#4: Uklonite bele fleke od dezodoransa sa odeće

Znate momenat kada obučete crnu majicu, a tek ste naneli dezodorans, pa vaša omiljena majica završi sa praškastim belim prugama? Nikakav problem, samo nakvasite i dobro iscedite beauty blender, i potapkajte ih!

#5: Prikrijte izrastak na kosi

Profesionalci često koriste beauty blender i mat senku za oči u boji kose kako bi kamuflirali izrastak u kosi izmedju dva farbanja! Ovo je super trik i ako imate dosta sedih: instant touch-up efekat za savršeni izrastak (bar do sledećeg pranja kose!).

#6: Upijte višak sebuma sa T zone

Potapkajte višak sebuma sa lica u toku dana (znamo za problematičnu T zonu), tako što ćete beaty blender umotati u papirić za rmatiranje lica, kako bi bolje prionuo konturama lica. Na ovaj način, višak masnoće će se mnogo bolje upiti nego samo sa papirićima.

Povezano: Beauty blander sunđer za šminkanje – kako odabrati?

beauty blender

#7: Iskoristite obe strane sunđera

Čudotvorno beauty blender jaje nije tog oblika bez razloga: iskoristite špicasti vrh da nanesete proizvod na lice u tačkama, a potom zaobljenu stranu za utapkavanje i blendanje u kožu.

Mi vam preporučujemo City Color Beauty Blending Sponge, sjajan i mekan sunđer profesionalnih šminkera.

#8: Prikrijte suve ljuspice na koži

Ako imate deo kože na licu koji je suv i ljuspa se (posebno tokom zime), a tečni puder ga samo naglašava – nikakav problem! Kapnite jednu kap ulja za lice na vrh beauty blendera i pritisnite ga na suvo mesto. Na taj način ćete ljuspice utisnuti u kožu, čineći ih manje vidljivim.

Pročitajte još i: Ovako se beauty blender čisti bez muke!

error: Content is protected !!