7 saveta kako da se izborite sa BORAMA na ČELU

bore

Bore na čelu su jedan od najčešćih estetskih problema žena svih dobi: iako ste možda u 20-im i vaša koža izgleda mladoliko, od silnog mrštenja, na vaše čelo su se uselile – bore! Iako se možda više posvećujete lepezastim boricama oko očiju, bore na čelu ne treba zanemariti, posebno jer su produkt preterane mimike lica. Evo kako da se izborite sa njima!

Ublažite bore na čelu uz ovih 7 saveta

1. Nek vam koža bude hidrirana

Dehidrirana koža kojoj nedostaje vlaga je sklonije stvaranju finih linija i bora. Zato odaberite kvalitetnu dnevnu i noćnu kremu sa visokom moći hidratacije. U tome će vam pomoći sastojci poput hijaluronske kiseline, aloe vere, biljnih ulja, shea putera itd. Vlaga iz kreme će učiniti kožu jedrom i punom, instantno!

bore na čelu

2. Krenite ranije sa anti-age negom

Bilo da imate 20 ili 40 godina, nikad nije prerano da se počne sa anti-age rutinom. Sa godinama, koža postaje manje elastična i krhka, smanjuje se proizvodnja prirodnih ulja, a masnoća iz dubljih slojeva kože se gubi. Ovo može da rezulira dubljim borama i linijama na koži. Zato već krajem dvadesetih, uvedite kreme sa koenzimom Q10, peptidima, hijaluronom, ceramidima, vitaminima, kolagenom itd.

Povezano: Borba protiv bora: hijaluron, elastin, kolagen, retinol, vitamin C

3. Uvedite serum sa vitaminom C

Vitamin C je antioksidant koji štiti ćelije kože od štetnog dejstva slobodnih radikala. Dermatolozi preporučuju da uvedete serumn sa vitaminom C u režim borbe protiv bora na čelu. On će povratiti zdravi sjaj kože i stimulisati produkciju kolagena unutar. Nanosite ga ujutru i uveče posle čišćenja lica.

Mi vam preporučujemo Skinology Vitamin C serum za lice.

bore na čelu

4. Koristite hijaluronsku kiselinu

Hijaluronska kiselina je još jedan sastojak koji treba da potražite, u cilju smanjenja bora na čelu. Ona je efektivna u smanjenju dubine bora i stimulisanju čvrstine i elastičnosti. Potražite serum sa visokom koncentracijom hijaluronske kiseline i nanesite ga na celo lice, i ciljano na bore na čelu.

5. Ne preskačite SPF zaštitu

Pojačano izlaganje UV zračenju (posebno tokom leta, mada nije zanemarljivi ni zimi) uzrokuje prerano znake starenja kože, medju njima i neželjene bore. Kako biste sprečili boranje kože usled sunčevog zračenja, dermatolozi savetuju da nosite svakodnevno pre izlaska iz kuće dnevnu kremu sa SPF zaštitom od bar 25.

Naš predlog je Skinology Hidrantna SPF 25 krema za lice.

6. Smanjite mimične pokrete čela

Verovale ili ne, facijalne ekpresije igraju veliku ulogu u nastanku bora na čelu. Svaki put kada pokrenete facijalni mišić, napravi se neravnina na koži. Koža gubi fleksibilnost, što znači da se više “ne vraća” na svoje mesto. Ovi pregibi ubrzo postaju stalne bore! Studije su pokazale da često podizanje obrva zasigurno dovodi do bora na čelu. Zato pokušajte da svesno obuzdate ovaj refleks.

bore na čelu

7. Probajte jogu za lice

Dok facijalne ekspresije mogu uzrokovati pojavu bora, joga za lice je tehnika koja može da ublaži ove negativne efekte. Postoji mnogo načina i vežbica za lice koje targetiraju specifične bore. Da biste videli rezultate, morate biti posvećeni svakog dana. Joga za lice nije za svakoga, jer morate posvetiti 6-7 dana nedeljno 20-30 minuta dnevno, kako biste videli rezultate kroz 3 nedelje.

Vežbice za jogu za lice pogledajte u ovom videu:

Pročitajte još i: Jednostavne i brze maske za oslobadjanje protiv bora

error: Content is protected !!