Najčešće greške koje plavuše prave sa SILVER šamponom za kosu

silver šampon

Ljubičasti, tj. silver šampon je jedno od tajnih oružja koje plavuše koriste da bi održale svetlinu i hladan ton svoje plave kose. Obogaćen je ljubičastim pigmentima koji deluju kao toner koji poništava ružan žuti ton koji plava kosa često poprimi. Ipak, ovaj beauty proizvod može učiniti dosta štete plavoj kosi ako se POGREŠNO koristi.

Sledeći put kada posegnete za bočicom silver šampona, postarajte se da ne pravite neku od ovih grešaka –  a vaša plava kosa će vam biti zahvalna. Zato UVEK pročitajte uputstvo za upotrebu ili konsultujte frizera!

5 grešaka koje pravite sa SILVER šamponom

1. Ne ostavljate ga da stoji na kosi

Ako nanesete silver šampon na prljavu kosu i isperete ga odmah, on će samo oprati kosu, a neće je tonirati. Trik je da ga nanesete na teme i celu dužinu, i pustite ga odstoji tačno prema uputstvu. To je najčešće 5 minuta. Profesionalci savetuju da se kod prvog šamponiranja, šampon odmah ispere, a kod drugog da se ostavi da odstoji – kako bi mogao da deluje na čistoj površini dlake.

2. Držite ga predugo

Verovale ili ne, predugo držanje silver proizvoda na kosi je mogući razlog zašto vam plava kosa izgleda mrtvo i tamnije nego inače. Pošto su formulisani sa ljubičastim pigmentima, njihova preterana količina može potencijalno potamneti kosu. Zato ga držite isključivo prema minutaži iz uputstva.

Naša preporuka je Subrina Professional SILVER šampon, koji ima najbolji odnos cene i kvaliteta.

silver šampon
Instagram/Printscreen

3. Koristite ga prečesto

Ova greška je povezana sa prethodnom – jer daje isti rezultat, a to je kosa koja je potamnela za jedan do dva dona, ili poprimila blago ljubičasti ton. Optimalna učestalost korišćenja silver šampona je jedanput u 7-10 dana – nikako češće. Razlozi za to su, ne samo postojanje ljubičastog pigmenta, već i često isušujuća formula ovih šampona, koja pospešuje dehidrataciju dlake, ako se prečesto koristi.

4. Koristite ga umesto redovnog šampona

Silver šamponi su formulisani sa jačim agensima, koji mogu isušiti kosu – a to morate imati na umu, jer je plava kosa često oštećena, suva i krhka. Kako ovi šamponi nisu kreirani da se koriste za često pranje, znajte da ne mogu zameniti vaš regularni šampon za pranje kose. Zato svako treće pranje koristite silver šampon, a druga dva – običan šampon za negu farbane kose.

Povezano: Specijalna nega plave kose – “ljubičasti” proizvodi protiv žutih tonova

silver šampon

5. Slabo negujete kosu nakon

Imajte na umu da je kosi nakon pranja silver šamponom potrebna bogatija nega nego inače – baš zbog isušujućih sastojaka, bez kojih se ne može dobiti tonirajući efekat. Zato koristite profesionalne hidratantne maske koje ćete koristite na način dubinske hidratacije: nanesite ih na celu dužinu, pokrijte najlon kesom i zagrevajte fenom.

Naš predlog hidratantne maske nakon pranja silver šamponom je Marrakesh Miracle Masque, obogaćena negujućij uljima konoplje i argana.

Pročitajte još i: Kako da pravilno negujete plavu kosu?

error: Content is protected !!