5 regija na licu za nanošenje KOREKTORA

korektor

Korektor je možda najvoljeniji komad šminker, jer u trenutku prekrije sve nesavršenosti, podočnjake, akne, daje blistavost i posvetljenost regije oko očiju. Ali, osim klasične upotrebe na podočnjacima, tečni korektor je univerzalni pomoćnik za još 4 regije na licu. U nastavku saznajte na kojim regijama lica treba da nanesete korektor, a obećavamo da će vas efekat oduševiti!

5 upotreba korektora na licu koje svaka žena mora da zna

Tečni korektor se pravilno bira prema tipu kože (mat formula za masniju kožu, a kremastija za suvu), pokrivnoj moći i podtonu (žućkasti za topli ten, a rozikasti za hladni). Osim toga, korektor se bira i prema nameni: za prekrivanje bubuljica nećete koristiti posvetljujući korektor za podočnjake, već ćete odabrati onaj u stiku, sa antibakterijskim delovanjem.

Kako biste bolje razumeli njegovu višestruku upotrebu na licu, donosimo vam 5 regija na koje treba da se nanese.

Regija #1: ispod očiju

Niste dovoljno spavali sinoć? Nikakav problem – ako imate tubicu tečnog korektora u 1-2 nijanse svetlijoj od vaše kože. Na taj način dobićete iluminirajući efekat ispod očiju, koji će licu dati svežinu i budnost. Kako biste prekrili tamne podočnjake, birajte breskvaste korektore, koji će neutralisati plavetnilo podočnjaka.

Ako ne patite od tamnih krugova, birajte onaj u podtonu vaše kože, 1-2 nijanse svetliji. Nanesite ga u trouglu ispod očiju i dobro izblendajte beauty blenderom.

Za posvetljujući efekat ispod očiju predlažemo City Color PhotoChic tečni korektor u nijansi FAIR.

korektor

Regija #2: kapci

Novi trik sa korektorom – može vam poslužiti kao prajmer za senke! Osim toga, ako volite da eksperimentišete sa šminkom i “cut crease” tehnikom – korektor je vaš najbolji prijatelj. Nanesite samo malu tačkicu na kapak i razmažite prstom. Setujte ga mat senkom u boji kože, i vaš kapak je spremno platno za dalje šminkanje! Trajnost i intenzitet senki nakon ovoga će vas oduševiti.

Regija #3: bubuljice

Standardna upotreba korektora, ali ovaj put – onog u stiku, koji ima visoku pokrivnu moć i gustinu, tako da će lako prekriti akne. Ako je bubuljica crvena i pod upalom, neutrališite crvenilo uz zeleni korektor, koji ćete prekriti onim u boji kože. Birajte antibakterijske, nekomedogene korektore u stiku.

Povezano: Tečni korektor vs. korektor u stiku

korektor

Regija #4: sivi, umorni delovi lica

Primetili ste da vašem tenu fali živosti i boje? Ništa što korektor ne može da reši! Prikrijte znake sivog i umornog tena uz tečni korektor pastelne boje lavande. Nanesite ga na vrh čela, i ispod očiju. Istu boju upotrebite na žućkastim delovima lica – modrice koje prolaze, fleke itd. Posle color-correction korektora, obavezan korak je onaj u boji kože.

Regija #5: oko obrva

Ako volite precizan i čist izgled obrva (koje pritom obožavate da popunjavate) – korektor će učiniti veliku razliku za vas! Šminkeri obožavaju da “počiste” ivicu oko obrva korektorom na sledeći način: uzmu tanku kosu četkicu z aobrve, umoče je u tečni korektor i onda precizno oiviče oko obrve. Na taj način će istaći njen precizan oblik, a ivice učiniti oštrijim.

Pročitajte još i: 10 saveta kako da pravilno koristite korektor

error: Content is protected !!