Tečni korektor VS korektor u stiku

By  |  0 Comments

Savršene rezultate šminkanja, mnoge dame ne mogu da zamisle bez upotrebe korektora. Upravo zato, izuzetno je važan pravilan izbor ovog proizvoda. Jedna od prvih dilema koju je potrebno da rešite pri izboru idealnog korektora, jeste dilema o tome da li da izaberete tečni korektor ili korektor u stiku. U odnosu na tip vaše kože i u odnosu na nedostatke koje upotrebom korektora želite da prikrijete, zavisi i pravilna odluka o tome.

Upravo zato, kroz sadržaj teksta koji je pred vama, potrudićemo se da vam što preciznije i jasnije približimo osobine obe vrste korektora i da vam otkrijemo koje nedostatke na koži koji korektor bolje prikriva.

Osobine i prednosti korektora

Koje su osobine tečnog korektora i kada dati prednost ovom korektoru?

Ono što se može istaći kao glavna osobina tečnih korektora jeste visoka razmazivost pri apliciranju na kožu. Ova osobina, pogoduje potrebi da prekrijete šira područja kože, pa čak i čitavu površinu lica ukoliko je to zbog raširenih nepravilnosti neophodno. Međutim, uz visoku razmazivost, tečne korektore istovremeno odlikuje i visoka transparentnost. To znači da se oni lako prilagođavaju tenu, ali i boji kože koja je izražena na mestima gde se mogu uočiti nepravilnosti, pa je uz pomoć tečnih korektora često teško prikriti veće nepravilnosti, kao što su bubuljice ili ožiljci od akni.

Prednost ovoj vrsti korektora treba dati onda kada želite da ujednačite ten, da prikrijete blago izraženo crvenilo, blago izražene pigmentne fleke ili podočnjake.

Takođe, prednost tečnim korektorima treba da date i onda kada je vaša koža suva i kada je ono što očekuje od upotrebe korektora upravo razmazivost. Uz upotrebu takvog korektora, suva koža postaje svežija i baršunasta i dobija odgovarajuću pripremu za upotrebu drugih kozmetičkih proizvoda, kao što su tečni puder ili puder u kamenu.

Ukoliko imate masnu kožu, trudite se da izbegavate tečni korektor, jer će on ubrzati takozvani efekat isijavanja lica nakon šminkanja i to će se negativno odraziti na vašu lepotu.

Povezano: Čudesne moći KOREKTORA – Kako izabrati pravi?

Koje su osobine korektora u stiku i kada dati prednost ovom korektoru?

U odnosu na tečni korektor, korektor u stiku ima znatno manju razmazitost, ali i neuporedivo veću prekrivnu moć. Zbog toga, korektor u stiku se nikada ne koristi za prekrivanje širih područja kože, već isključivo za manje, jasno definisane regije na kojima su izražene nepravilnosti.

Konkretno, korektor u stiku se aplicira direktno na područje kože koje je zahvaćeno nepravilnošću kao što su bubuljice, tragovi od bubuljica ili ožiljci. Na pomenuta mesta, treba naneti malu količinu korektora i utapkati je tako da se dobije efekat izjednačavanja boje pokrivenog područja sa bojom zdrave kože.

Ono što treba da izbegavate, jeste da boja korektora u stiku bude tamnija u odnosu na ten, jer biste tako stvorili kontra efekat i još više biste naglasili prisustvo nedostatka na koži. Preporučuje se da boja korektora u stiku bude jednaka, ili za nijansu do dve svetlija u odnosu na boju kože.

Ukoliko imate suvu kožu, potrebno je da budete posebno oprezni kada je reč o upotrebi korektora u stiku, jer je za ovaj tip kože, korektor u stiku dosta težak i suv i potrebno je posvetiti više pažnje njegovom apliciranju. Nasuprot tome, masnoj koži ovaj korektor znatno više pogoduje i zato se češće i koristi za prikrivanje nepravilnosti koje su svojstvene masnoj koži.

Povezano: Korektor, tajna profesionalnih šminkera!

Untitled

Kompletnu ponudu korektora možete pogledati na našem web shop-u. Za više informacija, kliknite na sliku.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!