Čudesna moć KOREKTORA – Kako izabrati pravi?

By  |  0 Comments

Korektor, kako i sam naziv kaže, služi za korekciju nepravilnosti na licu. Blistav ten je ono čemu sve devojke teže kada je šminka upitanju. On je glavni krivac za naš “svež” izgled. Možemo staviti boje na oči ili usne, možemo staviti i rumenilo, a da i dalje izgledamo umorno i ispijeno.

Kao što je već doro poznato, za blisav ten nam treba odgovarajuć puder, ali ono što mnoge devojke ne znaju jeste da nam je korektor podjednako važan. Dobar izbor boje i strukture korektora učiniće vaš ten blistavim. Ipak, pri izboru korektora morate voditi računa da ne pogrešite, jer loš izbor može da vam napravi mnogo goru situaciju od stvarne.

Kod dnevne šminke, naročito leti kada ne trpimo teške pudere na licu, korektor je IDEALNO rešenje za “svež” izgled i često je i sam dovoljan. Dobar izbor korektora može nas osloboditi svakodnevnog nanošenja pudera.

Koja boja korektora je odgovarajuća za vas?

Nekada je bilo jednostavno izabrati korektor. Svi su bili u boji kože, samo smo birali između svetlijeg ili tamnijeg. Danas, kada je cela modna industrija napredovala, to je malo drugačije, pa se danas možemo sresti sa korektorima različitih boja i strukture. U ponudi pored korektora u boji kože, postoje još i ljubičasti, zeleni, narandžasti, rozi i žuti. U zavisnosti od boje podočnjaka i tena, kao i nepravilnosti koje želite da pokrijete biraćete boju korektora.

  • Korektore boje kože koristite da ublažite senke i manje nepravilnosti na licu.
  • Ljubičasti koristite ako imate braon/sive ili žućkaste podočnjake, kao i žućkaste modrice.
  • Zeleni korektor vam treba ukoliko imate problem sa crvenilom na licu kao što su bubuljice, belezi ili rosacea.
  • Narandžasti koristite kada su problematični delovi plavog/modro/ljubičastog tona kao što su modrice, vene ili kolutovi oko očiju.
  • Rozi korektor će vam dobro doći ukoliko imate problem sa modro plavičastim podočnjacima.
  • Žuti korektor koristite ukoliko imate tamne modro ljubičaste kolutove oko očiju ili podočnjake. Ovaj korektor ćete koristiti ukoliko imate masnice iste boje.

Ako niste sigurni koje boje su vaši podočnjaci, konusltujte se sa stručnjakom u prodavnici šminke ili probajte svih 5 boja.

korektor za podocnjake

Tečni ili kremasti korektori?

Kada je reč o korektorima bitno je da znate da pri izboru odgovarajućeg morate voditi računa i o njegovoj strukturi. Postoje tečni i kremasti korektori i kao i puderi mogu imati slabu, srednju i jaku pokrivnu moć.

Korektori se mogu koristiti i za posvetljivanje određenih delova na licu koje želimo da istaknemo.
Za prekrivanje bubuljica koristite gušći i suvlji korektor jer se oni duže zadržavaju i obično imaju bolju pokrivnu moć.

Možemo ih nanositi prstima ili sintetičkom četkicom i obavezno voditi računa o debljini sloja koji nanosimo na lice. Kada želite da postognete “prirodni izgled” uvek se vodite dobro poznatom rečenicom “MANJE JE VIŠE!”

Savet:

Za podočnjake nemojte koristiti guste i suve korektore, jer će dodatno istaći bore i koža će izgledati starije i umornije. Možete ga “fiksirati” nekim puderom u prahu ili kamenu kako bi duže ostao na mestu i manje se skupljao u sitne okoloočne borice. Posle praškastih proizvoda nemojte ponovo nanositi korektor jer će i to doprineti izgledu starije i umornije kože.

Pogledajte nekoliko primera pravilne upotrebe korektora

korektor za podocnjake

korektor za podocnjake

korektor za prekrivanje podocnjaka i nepravinosti

korektor za podocnjake

korektor za blistav ten

 

Autor teksta: “Čudesna moć korekora – Kako izabrati pravi?”

Profesionalni šminker Milica Ubović

********************************************

Milica Ubović, profesionalni šminker i bloger

sminker i bloger milica ubovicObožavam svoj posao. Sve što radim volim i sve što volim radim. Sigrna sam da se to i vidi.Priznajem samo osmeh, pozitivnu enrgiju i pozitivan stav. Cenim kvalitet. Volim lepo. Uživam u sitnicama i u životu. Neko ide u šoping, neko igra igrice, a ja pišem blog, na taj način se zabavljam. Kad smo kod zabave, ja sam od onih koji nikada neće odrasti. Ozbiljna sam kada je to potrebno (nekada čak i previše, narocito kada je posao u pitanju).Da sam milionerka obišla bih ceo svet, plivala sa delfinima, igrala se sa lavićima i na kraju kupila farmu sa konjima… Uzivajte u životu!

********************************************

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!