Glavna pravila dnevnog make up-a

By  |  4 Comments

Primetili ste da mnoge devojke ne prave razliku izmedju dnevnog i večernjeg make up-a. Često se desava da su preko dana našminkane kao da su krenule u provod. Postoji velika razlika izmedju dnevne i večernje šminke.  Ovo su pravila dnevnog make up-a!

Šta podrazumeva make up za dan

Prvo, pre nanošenja tečnog pudera, obavezno očistite lice i nanesite hidratantnu kremu koju inače koristite a koja odgovara vašem tipu kože. U protivnom će vam koža “popiti” svu vlagu iz tečnog pudera i on će nestati. Zatim, odaberite puder koji najbolje odgovara vašoj boji i tipu kože, te ga dobro utapkajte u kožu (prstima, sundjerom ili četkicama za nanošenje tečnog pudera) izbor je na Vama.

Podočnjake sakrijte laganim tečnim korektorom, a na bubuljice i druge nepravilnosti na licu ( ukoliko nemate korektor za prikrivanje bubuljica koji inače je zelene boje ) utapkajte korektor u stiku kojeg za prirodniji izgled možete malo pomešati s tečnim puderom.

Sve to lagano fiksirajte s vrlo malo pudera u prahu ili kamenu za što prirodniji izgled i da bi make up duže trajao. Na obraze lagano nanesite rumenilo nežne roza ili breskva boje, najbolje tamo gde se prirodno zarumenite. Ne zaboravite da obavezno uredite obrve jer one zaokružuju i otvaraju lice.

Dnevni make up – lagan i nenapadan

Tekstura šminke za dnevni make-up neka bude polu-mat ili lagano sjajna. Nemojte koristiti jako sedefastu šminku niti onu koja daje plastični sjaj. Koristite zemljane tonove i suptilnije nijanse za oči da bi izgled bio što prirodniji. Tamnijom bojom vrlo nežno istaknite konturu oka, unutrašnjost ispunite svetlijom koju takođe nanesite tik ispod oka.

Uz samu ivicu gornjih i donjih trepavica nanesite olovku, najbolje tamno smeđu da biste izbegli dramatičan izgled. U unutrašnji deo oka obavezno nanesite belu olovku za otvoreniji i nežniji pogled. Smeđom maskarom (ako ste svetlije puti i imate svetle oči) ili crnom (ako ste tamniji). Maskarom namažite trepavice u dva sloja. Na usne nanesite sjaj nežne pastelne boje.

I to je to. Gotov je vaš dnevni make up!

Autor teksta: Bojana Savić – Professional Make Up Artist

4 Comments

  1. Pingback: 8 brzih koraka do savršenog izgleda - Prirodan dnevni make up | Lepotica.rs

  2. Pingback: Metalik šminka - Ultimativni hit proleća | Šminkanje | Lepotica.rs

  3. Pingback: Šminka u službi lepote a ne maskiranja problema | Sve za nokte – test

  4. Pingback: Čudesna moć KOREKTORA - Kako izabrati pravi? | Lepotica.rs

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!