Napravite i zadržite volumen svoje kose kada nije sveže oprana

By  |  0 Comments

Nakon prospavane noći, nestaje volumen. Kosa je slepljena, frizure nema. Evo par jednostavnih saveta i trikova kako da frizura duže traje i kako da „oživite“ svoju kosu.

Volumen u kosi i nakon prospavane noći

Koristite šampone za suvo pranje kose

Ovi šamponi i sprejevi za suvo pranje, osim što neutrališu masnoću iz kose, podižu kosu iz korena i daju joj volumen. Nanesite šampon/sprej, sačekajte par trenutaka a zatim prstima izmasirajte teme ili iščetkajte kosu. Primetićete veliku razliku u volumenu svoje kose.  Takođe je odličan savet za volumen da prebacite kosi preko glave i naprskate suvi šampon na unutrašnji sloj kose. Tako ćete dobiti volumen celom dužinom kose, a zadržati sjaj na površinskom sloju kose.

Koristite figaro za kosu

Meke lokne i talasasta kosa izgleda gušće od ravne kose. Izaberite krupniji figaro (većeg obima) i uvijajte kosu od linije ušiju na dole, ali ostavite 2-2,5cm neuvijeno. Zapamtite, što je obim figara veći, to su talasi mekši i prirodniji. Na kraju rastresite kosu i oblikujte je prstima ili je ošešljajte „na spolja“ četkom od prirodne dlake.

 

Koristite lak za kosu, penu ili gel za volumen kose

Postoje brojni preparati (lak za kosu, pena za volumen iz korena, losion, gel…), koji se nanose direktno u koren kose ali i na krajeve da bi se postigao volumen. Ne lepe kosu, ne maste je a daju joj volumen koji traje. Važno je samo da pronađete one bez alkohola.

 

Spavajte sa konjskim repom, labavom punđom ili pletenicom

Ako kosu vežete u konjski rep, ujutru ćete imati volumen u korenu a krajevi će vam ostati ravni. Ako pak na napravite labavu opuštenu pletenicu ili punđu, ujutru ćete osim volumena imati i meke talase.

pletenica

Ako pri ruci nemate ni figaro, ni suvi šampon, probajte da jagodicama prstiju izmasirate koren kose ili ga gušćim češljem blago natapirajte. To će podići vašu kosu iz korena i dati joj blagi volumen, dovoljan da izgleda življe i lepše.

PodeliShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *