Kako da čupanje obrva učinite bezbolnim

By  |  0 Comments

Ukoliko imate nizak prag bola i osetljivi ste prilikom čupanja obrva, otkrićemo vam kako da ovaj tretman ulepšavanja svog lica, učinite u potpunosti bezbolnim.

Da čupanje obrva bude bezbolno

1.Krema za lice

Da bi ste čupanje obrva učinili bezbolnim, regiju iznad očiju sa koje ćete uklanjati dlačice, pet minuta pre čupanja namažite kremom za lice. Možete koristiti bilo koju kremu koja će vam dubinski prodreti u kožu i omekšati je. Kada krema prodre u kožu i omekša je, biće vam lakše da dlačice isčupate iz korena, a da to pritom ne osetite.

krema za lice

2. Biljno ulje

Umesto upotrebe kreme, možete pribeći i upotrebi par kapljica bilo kog biljnog ulja (10 najboljih biljnih ulja za negu kože). Ulje će delovati na isti način kao i krema.

biljno ulje

3. Led

Takođe, način da čupanje obrva učinite bezbolnim, jeste i da ih minut pre nego što ćete ih čupati, istrljate ledom. U tom slučaju, regija obrva će vam blago utrnuti, a to će rezultirati time da nećete osećati bol.

kockice leda u casi

Bezbolno čupanje obrva zavisi i od pokreta

Ono što pored navedenih saveta dodatno možete upotrebiti kao savet za bezbolno čupanje obrva, jeste i to da uvek obratite pažnju da vam pokreti ruke budu brzi i precizni. Pritom, vodite računa i o tome, da jednim potezom, čupate jednu dlačicu. Ukoliko čupate više dlačica od jednom, logično je da direktno utičete na to da bude jači bol.

Svrha bezbolnog čupanja obrva nije isključivo i samo to da budete pošteđeni bola (koji ionako nije veliki), već je i to da sprečite pojavu crvenila na koži.

Pogledajte i: 3 greške koje činite dok sređujete obrve!

***********************************************

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!