3 greške koje činite dok sređujete obrve

Kroz sadržaj brojnih tekstova do sada, istaknuta je činjenica da uredan i lep izgled obrva, doprinosi urednom i lepom izgledu čitavog lica. Međutim, postoje greške koje mnoge devojke i žene ponavljaju u procesu održavanja izgleda obrva.

Upravo te greške, odražavaju se na to da obrve ne budu uvek besprekorno uredne i lepe, a samim tim da nije takav ni izgled lica. U nastavku ovog teksta, posvetićemo više pažnje tim greškama i naučiti vas kako da ih izbegnete.

3 najčešće greške u održavanju i oblikovanju obrva

Greška broj 1 u sređivanju obrva: Ne održavate obrve svakodnevno

Najveći broj devojaka i žena, obrve uređuje tek nakon što mane njihovog oblika budu vidne i jasno uočljive. To je greška. Obrve treba održavati svakodnevno.

Kada jednom postignete željeni oblik obrva i kada potpuno budete zadovoljni kako on pristaje vašem licu, ne kvarite ga. Svaka dlačica koja pojedinačno izraste, kvari izgled obrva.

Zato ne čekajte. Svakodnevno, recimo dok se umivate ili dok se šminkate, posvetite pažnju pronalaženju izraslih dlačica i isčupajte ih. Na taj način, vaše obrve će uvek biti uredno počupane, a njihov oblik besprekoran i provereno dobar.

Greška broj 2: Boja obrva nije usklađena sa tenom i bojom kose

Boja obrva, nikada ne sme previše da odstupa ni od vašeg tena, niti od boje vaše kose. Razlog tome, jeste što u tom slučaju vaše lice može delovati prenapadno ili neupečatljivo i bezizražajno. Zato, obratite pažnju da boja obrva bude umereno intezivna i u skladu u odnosu na boju  tena i boju kose.

Recimo, ukoliko imate izrazito tamnu kosu, nikako nemojte imati svetle obrve i obrnuto. Ukoliko imate izrazito svetlu kosu ili ste bledi, nikako nemojte imati tamne obrve. Dakle, pronađite balans i zlatnu sredinu. Braon obrve, idealno pristaju i devojkama i ženama sa tamnim tenom i kosom i devojkama i ženama sa svetlim tenom i kosom.

Greška broj 3: Nepravilno popunjene obrve

Nepravilno popunjavanje obrva, nastaje uglavnom kada taj postupak obavljate pre nego što se našminkate. Onda, nijansa obrva često odstupa od krajnjeg izgleda lica koji postignete nakon što nanesete šminku. Zato, sledeći put kada budete želeli da popunite obrve, prvo se našminkajte. Završite sa nanošenjem pudera i ostatka šminke, pa tek onda popunite obrve. Tako ćete postići dobijanje prave i skladne nijanse.

Ako baš nikako ne možete da se izborite sa svojim obrvama, uvek je tu trajna šminka!

Pogledajte – Kako da uz pomoć šminke napravite savršene obrve!

error: Content is protected !!