8 brzih koraka do savršenog izgleda – Prirodan dnevni make up

By  |  2 Comments

Nemate puno vremena za dnevnu šminku i šminkanje uopšte. A voleli biste da vaš make up izgleda prirodno i sveže. Evo kako da se našminkate jednostavno.

Šta je obavezno za dnevni make up

8 koraka do savršenog make up-a

1.Prekrijte tamne krugove oko očiju

Nanesite hidrantnu kremu za lice i preko nje korektor samo gde je potrebno (na fleke i druge nepravilnosti kože).

2.Malo podloge

Za brz make up odlične su podloge u stiku. Povucite debele linije duž obraza, linije nosa i iznad obrva i izblendujte prstima. Ako želite „osunčan“ izgled, kombinujte puder u stiku u boji vaše kože sa 2-3 tamnijim i izmešajte ih na licu, prstima.

3.Proverite i fiksirajte

Proverite da li vam je potrebno još korektora na nekim mestima i dodajte ga. Ako imate bubuljice, dobro je da korektor sadrži salicilnu kiselinu. Da bi vaš make up tokom celog dana bio savršen, fiksirajte ga puderom u prahu ili kamenu.

4.Rumenilo

Probajte krem rumenila. Nanesite ga na vrh jagodica, a to mesto ćete najlajkse pronaći ako se nasmejete. Boju nanesite i razmežite prstima. Ako preterate sa rumenilom, višak možete neutralisati dodavanje malo podloge preko rumenila, umesto da sve skidate i nanosite ispočetka.

5.Svetla senka za oči sa shimmer-om

Senka se nanosi preko celog kapka, od linije trepavica do obrva, prstima. Dobro je da u senki ima malo shimmer-a. Ako imate svetliji ten dobro je da vaša senka za oči ima srebrnkasto beli ton, a ako vam je koža tamnija, dobro će vam stajati boja šampanjca. Za one koji imaju masnije kapke, dobro je da pre senke za oči koriste prajmer da bi se senka duže zadržala na očima. Ne zaboravite unutrašnji ugao oka. Tu dodajte još malo svetle shimer senke ili bele olovke za oči. Na taj način oči izgledaju krupnije i izraženije.

6.Bronza ili zlato na očima

Ravnom četkicom na kapak nanesite kremasu bronzanu ili zlatnu senku za oči, izbegavajući predeo ispod obrva. Da biste fiksirali senku preko nje nanesite malo transparentnog pudera u prahu. Za blistav pogled, na liniji donjih trepavica koristite zlatnu senku ili olovku. Izbegavajte tamnije nijanse, one ističu podočnjake.

7.Istaknite i finiširajte

Uz liniju gornjih trepavica nanesite braon olovku za oči i „razmrljajte“ liniju četkicom za senku. Uvijte trepavice da bi izgledale duže. Nanesite maskaru i na gornje i na donje trepavice, pri čemu istaknite trepavice u spoljnim uglovima oka. Dopunite obrve ukoliko je potrebno ili ih samo istaknite. Ovaj korak je obavezan za sve koji imaju retke i svetle obrve i on upotpunjuje celokupan make up.

8.Usne pune volumena

Da bi usne bile lepe, neophodno je da budu hidrirane. Ako su vam usne ispucale, OVDE možete pronaći nekoliko načina da ih regenerišete. Ruž za usne u boji jagode nanesite na sredinu usana i razmažite prstima. Ukoliko želite, nanesite malo sjaj po sredini usana za vizuelno povećanje usana.

I gotov je vaš prirodni dnevni make up!

2 Comments

  1. Pingback: Jesenji make up za suvu kožu - 5 brzih koraka | Lepotica.rs

  2. Pingback: Oduševile su ceo svet - Upoznajte čia semenke! | Lepotica.rs

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!