Lakovi za brzo sušenje – Poređenje 3 poznata top coat-a

top coat

U pokušaju da vreme sušenja laka svedete na minimum, isprobaćete mnogo lakova za brzo sušenje (top coat-a). Danas vam predstavljamo tri, koja ostaviljaju najjači utisak i kojima ćete se sigurno iznova vraćati.

3 dobro poznata top coat-a za brzo sušenje laka za nokte

Seche Vite

top coat sache viteNijedan lak ovog tipa nije toliko hvaljen kao ovaj. To naravno nije bez razloga jer ispunjava sve što bi jedan top coat trebalo da ima. Brzinu sušenja svede na minimum, u roku od pet minuta dobijate potpuno suve nokte.

Lak se sija mnogo više nego bez njega, a postojanost je produžena, pa ste tako sigurni da neće doći do skidanja laka bar nedelju dana.

Naravno, nije ni ovaj lak za brzo sušenje bez mana, ali ako uzmemo u obzir sve dobre stvari koje nudi, vredi mu progledati kroz prste i kupiti ga uprkos lošim stvarima. Prva mana je miris. Izuzetno je jak, a ni malo prijatan, čak mogu da kažem da je u nekim momentima nepodnošljiv. Kada ga nanesete na nokte, oseća se sve dok se ne osuši. Ako ne možete da podnesete neprijatan miris, onda predlažem da se ipak odlučite za ostala dva.

Druga mana je tekstura. Jako je gust, tako da kada dođete pred kraj bočice budite spremi da u njega ubacite razređivač lakova, jer u suprotnom nećete moći da iskoristite sve.

Jelly Top Coat Aura

aura jelly top coatJedini lak za brzo sušenje koji se može naći u drogerijama, što mu je ujedno i najveći plus, kada ga poredimo sa ostala dva. U pakovanju dobijamo 12 ml, ali je i njega nemoguće iskoristiti do kraja.

Razlog za to je njegova četkica, koja je kraća od bočice. Četkica je jako dobra, široka, pa je razmazivanje laka olakšano, a kao jedinu manu bih navela njenu dužinu.

Miris ovog laka je nešto podnošljiviji od prethodnog, pa ako imate istančano čulo mirisa, radije se opredelite za ovaj. Brzina sušenja laka je ubrzana sa njim, ali ne toliko koliko sa Seche Vite.

Što se postojanosti tiče, lak sa njim može da potraje i po nedelju dana, a sjaj je takođe znatno povećan. Ovaj lak je ujedno i najjeftiniji od sva tri, tako da cenu, koja je manja od 400 dinara, potpuno opravdava.

Poshé

top coat posheKao i Seche Vite, ni ovaj lak se ne može pronaći u drogerijama. Najskuplji je od sva tri, a za cenu od oko 500 dinara dobijate 14 ml proizvoda. Po meni  i ovaj nadlak opravdava svoju cenu iz više razloga.

Za razliku od prethodna dva, ovaj top coat za brzo sušenje, nešto je ređe teksture, tako da se može iskoristiti u potpunosti. Četkica je dugačka koliko i sama bočica i dovoljno je debela da sa njom možete  da u jednom potezu pređete celu nokatnu ploču. Brzina sušenja laka za nokte sa njim je minimalna. Za par minuta lak je potpuno suv i ima neverovatan sjaj.

Postojanost je takođe solidna, tu je jednak sa prethodnicima, pa može potrajati i po nedelju dana. Kao jedinu manu ovog laka bih navela to da se troši nešto brže od ostalih.

Koji od ovih lakova za brzo sušenje se vama najviše dopada?

Autor teksta: Jelena, Dressing case

error: Content is protected !!