Za savršen manikir: TOP saveti za jesenju i zimsku negu zanoktica

zanoktice

Kada je reč o nezi ruku i manikiru, zanoktice su važan deo nege koji ne smemo da zanemarimo. Osim što naše nokte održava zdravim, nega zanoktica čini da naš manikir izgleda sveže i salonski što je duže moguće. Ako ste jedna od onih osoba koja secka zanoktice – znajte da tu veoma grešite, jer seckanje zanoktica može dovesti do potencijalne infekcije. Zato smo vam u nastavku pripremili mali vodič kroz negu zanoktica!

Šta su tačno zanoktice?

Najpre, hajde da utvrdimo šta su tačno zanoktice i zašto se javljaju. Radi se o sloju fine kožice na dnu nokatne ploče koja štiti nokat koji raste iz matriksa, od bakterija. Zanoktice su zapravo tanki sloj mrtve kože, koja stoji zalepljena preko vaše nokatne ploče. Pošto su zanoktice jedino što štiti vaše nokte od ulaska bakterija, veoma je važno da ih održavate u top formi i zdravom stanju.

Zanoktice treba pogurivati

Verovatno ste do sada više puta čule da zanoktice ne treba seckati, već ih treba pogurivati drvenim ili metalnim štapićem (pogurivačem). Zašto to radimo? Prvi razlog je čisto estetski: zanoktice nekada mogu porasti prilično visoko, i njihovo pogurivanje vizuelno izdužuje nokatnu ploču i pruža više prostora za nanošenje laka. Drugi razlog je povezan sa prvim: lakiranje ili nanošenje materijala preko zanoktica može uzrokovati njihovo podizanje.

Povezano: Zašto se javljaju brazde na noktima i kako da ih se rešite?

zanoktice

Kako se poguruju zanoktice?

1. Najpre, uklonite lak ili materijal sa noktiju.

2. Nanesite par kapi ulja za zanotkice i umasirajte ga u zanoktice i kožu okolo, kako biste omeškali i hidrirali ovu regiju.

3. Uzmite drveni štapić za zanoktice ili okrugli deo metalnog pogurivača i lagano pristinite zanokticu prema kraju.

4. Na kraju, uzmite canglice za zanoktice kako biste veoma pažljivo uklonili višak mrtve kože.

Gelovi za uklanjanje zanoktica

Ako želite profesionalni dodir vašeg kućnog manikira, možete probati gelasti ili tečni preparat za uklanjanje zanoktica. Oni rade na principu hemijskog procesa eksfolijacije i uklanjanja zanoktica koje su zakačene za nokatnu ploču. Na taj način olakšavaju proces guranja zanoktica.

Mi vam predlažemo NSP Omekšivač zanoktica.

zanoktice

Kako se koriste?

1. Nanesite gel za uklanjanje zanoktica na nokte

2. Ostavite ga oko 30 sekundi

3. Pogurajte zanoktice štapićem ili metalnim pogurivačem

4. Obrišite višak proizvoda i mrtve kože

5. Nanesite ulje za zanoktice

Svakodnevna nega zanoktica

Kako biste kožu zanoktica održavale u besprekornom stanju, svakodnevno nanosite ulje za zanoktice. Razni faktori, poput jakih hemikalija i svakodnevnih poslova mogu oštetiti nokte i zanoktice, ali par kapi ovog ulje pružiće im preko potrebu negu. Kada nanesete kap ulja na zanoktice, nokat i kožu okolo, treba da ga umasirate, radi što bolje apsorpcije.

Naša preporuka je NSP Almond ulje za zanoktice.

zanoktice

Pročitajte još i: Kako se pravilno i bezbedno uklanjaju zanoktice – korak po korak

error: Content is protected !!