Dva Top coat-a istog brenda – Potpuno drugačiji utisak!

top coat

Na prvi pogled gotogo identični. Međutim, čak i prilikom prve upotrebe uočavaju se neke razlike. U nastavku teksta upoznaćemo vas sa dva nadlaka Rimmel Finishing Touch – Ultra Shine Top Coat i 3D Plumping Top Coat.

Proizvođač oba top coat-a je čuveni britanski kozmetički brend Rimmel. Oba nadlaka daju noktima lep sjaj, gelaste su strukture i brzo suše lak za nokte. Cena im je približna, oko 450 RSD. Mada ih često možete naći na akcijama i po sniženim cenama, oko 300-350 RSD.

Razlike između nadlakova – Ultra Shine Top Coat i 3D Plumping Top Coat

Brzo sušenje laka. Oba laka veoma brzo suše lak za nokte. Međutim, čini se da Ultra Shine Top Coat to ipak čini za nijansu brže. To je naravno zbog gustine 3D Pluming Top Coat-a. Ta razlika u brzi sušenja laka može se tretirati kao gotovo nepostojeća.

Sjaj noktiju. I jedan i drugi nadlak daju noktima visoki sjaj. Po tome je Rimmel poznat. Ipak, Ultra Shine-u je to primarna funkcija i on zaista jeste sjajniji, za nijansu. Na samoj ambalaži piše da on daje briljantski sjaj do 10 dana i traje skoro toliko. To svakako zavisi i od toga koliko su vam ruke u vodi… Kod 3D-a taj sjaj treba da traje do 6 dana. Toliko otprilike i traje.

Ako volite da vam je lak na noktima uvek intenzivno sjajan, savetujemo da nakon 3-4 dana od prvog nanošenja top coat-a, premažete novi sloj. To će dodatno produžiti trajanje laka na noktima.rimmel top coat

Punoća nokta. Pobednik je svakako 3D Plumping Top Coat. Ovaj nadlak ima gustinu koja noktima daje punoću i izgled gela za nokte. Mada ni Ultra Shine nije kao obični završni lakovi. I on daje punoću noktu ali ne u potpunosti kao 3D Plumping.

Mane ova dva top coat-a

Generalna mana Rimmel Top coat-a je to što njihovi nadlakovi na polovini potrođene bočice počne da se steže, pa kada ih nanosite oni se razvlače i teže se mažu. A samim tim i sporije suše, u njih ulazi vazduh i pojavljuju se grudvice, pa nokat ne izgleda savršeno nalakiran.

Najveća razlika između ova dva top coat-a je što nakon nekoliko dana na noktima 3D Plumping Top Coat puca! Poput mreže, posebno ako je nanet u debljem sloju. Ali čak i kada je sloj tanak, primetićete da je posle nekoliko dana nadlak ispucao. Čak i ako želite 3D efekat na noktima, savetujemo da ipak nanesete Ultra Shine Top coat i nanesete ga u dva sloja.

Zato je naš savet za kupovinu svakako Ultra Shine Top Coat!

P.S. Pomešali smo ova dva top coat-a da vidimo da li će pobediti njihove dobre ili loše strane, pa ćemo vas obavestiti.

top coat
3D Plumping Top Coat
rimmel top coat
Ultra Shine Top Coat

 

 

error: Content is protected !!