Budite lepe i negovane zahvaljujući ovsenim pahuljicama

Odličan su doručak, ali i postoji i nekoliko načina da ih koristite u svrhu lepote i nege. Ovsene pahuljice su odlične za kožu, kosu i nokte.

Vašem telu, potreban je dovoljan nivo brojnih vitamina i minerala kako bi očuvalo vitalnost i zdravstveni balans. To se odnosi kako na unutrašnje, tako i na spoljašnje organe i sisteme organa. Konkretno, kada je reč o koži, kosi i noktima, vitamin E ili vitamin B, kao i minerali kao što su magnezijum ili cink, samo su neki od elemenata koji su neophodni.

Svi ovi i još mnogi drugi elementi koje nismo nabrojali, a koji su za zdravstveni balans i lep izgled neophodni kosi, koži i noktima, sadržani su u ovsenim pahuljicama. Zbog toga, ovsene pahuljice treba koristiti što učestalije i što više i to na različite načine. Osim što na vaš organizam mogu korisno delovati iznutra, nakon što ih konzumirate kroz ishranu, ovsene pahuljice mogu delovati i spolja.

Kako da ovsene pahuljice najbolje upotrebite u svrhu lepote

Ovsene pahuljice kao piling

Da bi ste ovsene pahuljice upotrebili kao piling, dovoljno je da pola šoljice krupnije mlevenih pahuljica, pomešate sa jednom trećinom šoljice tople vode. Takvu mešavinu temeljno, ali nežnim pokretima, nikako pregrubo, utrljajte na lice, a zatim dobro isperite.

Ovaj piling možete upotrebljavati dva do tri puta nedeljno. Ukoliko želite, njim ne morate tretirati samo lice, već i kožu čitavog tela. U tom slučaju, dovoljno će biti da sadržaj ovsenih pahuljica i tople vode, tri do četiri puta povećate i na isti način upotrebite.

Ovsene pahuljice kao sastojak maske za suvu i osetljivu kožu

Ukoliko vam je koža suva i osetljiva, pola šolje sitno mlevenih ovsenih pahuljica, pomešajte sa jednom trećinom šolje maslinovog ulja. To dobro promešajte i nanesite u vidu maske na lice. Potrebno je da ova maska deluje na licu oko dvadeset minuta, a možete je upotrebljavati dva puta nedeljno. Nakon dvadeset minuta kožu isperite što toplijom vodom i prirodno je osušite.

Ovsene pahuljice kao sastojak maske za masnu i problematičnu kožu

Ako vam se koža brzo i intezivno masti i ako je problematična, pola šoljice sitno mlevenih ovsenih pahuljica, pomešajte sa sitno izrendanom korom od jednog limuna. Tome dodajte jednu trećinu šoljice vrele vode, u kojoj ste rastvorili veoma malo, za vrh kafene kašičice bikarbone sode. Sve zajedno dobro promešajte i sjedinite.

Dobijenu masu nanesite na lice i ostavite da deluje dvadeset minuta. Posle dvadeset minuta lice temeljno isperite što toplijom vodom i prirodno osušite.

Ovsene pahuljice kao sastojak maske za suvu i oštećenu kosu

Ukoliko ste primetili da vam je kosa suva i oštećena, pola šoljice sitno mlevenih ovsenih pahuljica, pomešajte sa jednom šoljicom maslinovog ulja. Nakon što to dobro promešate nanesite na kosu od korena do vrhova i ostavite da deluje pola sata pre pranja kose.
Ovu masku za kosu koristite jednom do dva puta nedeljno.

Ovsene pahuljice kao sredstvo za lepe i zdrave nokte

Da bi ste imali lepe i zdrave nokte, u pola šoljice sitno mlevenih ovsenih pahuljica, sipajte jednu ampulu vitamina A i tri do četiri supene kašike vrele vode. Sve to pomešajte tako da dobijete gustu masu. U tako dobijenu gustu masu, stavite prste, a samim tim i nokte i sačekajte deset minuta. Nakon tog vremena, nokte isperite.

Ovaj tretman možete primenjivati koliko god često želite, u zavisnosti od mere u kojoj su vam nokti slabi ili oštećeni. Posebno je delotvorno, ukoliko to uradite neposredno nakon skidanja laka sa noktiju i upotrebe acetona.

Ovsene pahuljice kao sastojak okrepljujuće i zdrave kupke

Ukoliko želite da relaksirate svoje telo i ujedno koži obezbedite izvor vitamina i minerala tokom kupanja, u toplu kupku sipajte i u njoj razmutite jednu šoljicu sitno mlevenih ovsenih pahuljica i jednu supenu kašiku meda. Ovaj tretman možete obavljati koliko god želite često, a vaša koža će vam biti zahvalna.

Koristite ovsene pahuljice za negu i lepotu kose, kože i noktiju.

error: Content is protected !!