Lepota – Šta danas znači biti lepa?

By  |  8 Comments

Biti lepa, najčešće nije samo potreba, već i imperativ, prisutan kod ogromnog broja devojaka i žena. Zahvaljujući lepoti, dolazi se do visokog stepena zadovoljstva samom sobom, kao i do sticanja i očuvanja samopouzdanja.


To se dalje reflektuje na postizanje uspeha na mnogim drugim životnim poljima, kao što su odnosi sa ljudima, postizanje uspeha u poslu i slično. Da bi bila lepa, savremena žena je prinuđena da svakodnevno vodi računa o nizu preduslova za lepotu i da se o očuvanju svoje lepote brine. Otuda, postoji i ona izreka koja kaže: ” Ne postoji ružna, već samo zapuštena žena”.

U velikoj meri ova tvrdnja o lepoti je tačna, evo zašto:

Za lepotu, tačno je da morate imati prirodan preduslov. Odnosno, morate imati naklonost majke prirode, koja vam je podarila određene fizičke osobine. Međutim, te fizičke osobine, same po sebi nisu dovoljne za lepotu.

Zašto? Zato što je prirodno podarena lepota kao nebrušeni dijamant. Taj dijamant treba izbrusiti kako bi dobio maksimalno na svojoj vrednosti i na sjaju. Dakle, ono što je na vama prirodno lepo, naučite da iskristališete i oblikujete u pravi oblik i meru.

Kako iskristalisati svoju lepotu?

Lepotu ćete najbolje iskristalisati, onda kada naučite da osećate i razumete sebe i kada postignete impuls između svog unutrašnjeg i svog spoljašnjeg “ja”. Da bi ste bili lepi, nije dovoljno samo da upotrebite pravu boju ruža za usne, da pravilno nanesete maskaru i obučete komad odeće u aktuelnoj i modernoj boji.

Potrebno je da tome date impuls i pokretač. A impuls i pokretač vaše lepote je unutar vas, u svesti o sebi i u doživljaju sebe. Sa brigom o toj svesti i o doživljaju sebe, biće vam lako i da brinete o spoljašnjoj lepoti.

U protivnom, sva vaša težnja i trud da budete lepi, biće samo prazna i površna refleksija socijalno nametnutih i u većoj ili manjoj meri prihvaćenih normi za lepotu.

error: Content is protected !!