Najbolja šminka za plavu kosu – Make up za plavuše

Žene sa plavom kosom trebalo bi da pri šminkanju izbegnu nijanse koje mogu da učine da izgledaju oštro ili isprano. Kakva šminka odgovara plavušama zavisno od boje očiju i tena, u narednim redovima.

Plavušama najbolje pristaju nežniji tonovi šminke. Boje kajsije ili roze, na usnama, očima i obrazima. Ni crveni karmin ne treba izbegavati. Samo je važno da koristite plavi podton ako vam koža imate hladniji ton kože ili narandžasto-crvenu nijansu, ako imate topao ton kože.

Dnevna šminka kod plavuša trebalo bi da se zasniva na pink i bež tonovima na očima, neutralnom karminu (my lips but better) i blagom rumenilu. Maskara ne mora da bude crna, bolje je da bude tamno braon.

Za večernju šminku možete se poigrati sa srebrnom ili sivom nijansom. Istakli ste oči – na usnama minimalno i bez mnogo sjaja.

Nisu sve plavuše iste – pa ni šminka za njih

Od toga da li imate hladnu ili toplu plavu nijansu kose, zavisi šta će vam od šminke dobro stajati. Ako imate platinasto plavu boju, hladni tonovi izgledaće predivno na vašim očima. Zelena, srebrna i siva nijansa su potpuno “vaše”.

Izbegavajte zlatnu, bronzu i boju bakra. Učiniće da izgledate umorno. Pink u svim nijansama potpuni je pogodak kada su usne u pitanju. Crveno karmin sa hladnim podtonom je odličan izbor. Narandžasti karmin nije za vas.

Plavušama sa toplom nijansom kose i kože najbolje pristaju ruževi višnja crvene boje i oni koji sadrže zlatan ton u sebi. Ako je vaša nijansa kose med, gotovo sve boje šminke vam pristaju. Ako je vaša plava kosa zlatna, dobro će vam stajati toplije nijanse ljubičaste i boja breskve.

Make up za plavuše prema boji očiju

Plavuše koje imaju plave oči najbolje izgledaju kada je njihova šminka na očima plava, srebrna ili siva. Na plavim očima predivno izgledaju “mačkaste oči” ili smokey eyes sa sivom senkom.

Za dnevnu varijantu mpogodne su neutralne, roze, terakota ili braon senke za oči. Za večernji look odlično će vam stajati bolja šljive ali i metalik senke koje su posebno aktelne. Usne treba da budu u neutralnoj ili pink boji ili nanesite samo malo sjaja.

 

Braon oči nisu posebno zahtevne, većina boja im lepo pristaje. Plavuše sa braon očima mogu da koriste braon nijanse, boju šljive, zelenu, ljubičastu, sivu. Ukoliko su vam oči baš tamne lepo će vam stajati i zlatna i bronzana nijansa.

Dobro će vam stajati i smokey eyes sa kombinacijom svetlije i tamne ljubičaste ili braon senke. Kod braon očiju i plave kose su izuzetno važne obrve. Naime, njihova nijansa bi trebalo da bude tamnija od kose da bi definisala lice.

 

Plava kosa i zelene oči nisu česta kombinacija ali ako je vi imate evo šta vam dobro stoji. Ljubičasta, boja šljive i jorgovana, zelena, boja zemlje, bakarna i zlatna, čokoladno smeđa i espreso nijansa. Ne insistirajte na crnom ajlajneru. Za vas je bolje da je ljubičast ili braon.

 

I boja tena utiče na izbor make up-a

Plavušama sa tamnijim tenom najbolje pristaju zemljane boje, bakarni i zlatni tonovi šminke. One koje su blede nikako ne treba da koriste jako svetle senke za oči jer će ih dodatno “isprati” ili bar ne na čitavom kapku. Ako ste bledi, ne zaboravite rumenilo. I konturisanje lica bronzerom i hajljterom će vam biti od pomoći.

Ako imate plavu kosu, sada stvarno znate šta vam od šminke stoji i kakav make up je pravi za vas.

error: Content is protected !!