Gde se nanose bronzer, rumenilo, hajlajter, korektor…

Bronzer, hajlajter, prajmer, šimer, korktor, iluminator…ma ko će se više snaći! Hajde malo da pojasnimo šta je šta od ove šminke, za šta se koristi i gde se nanosi.

Šminka za konturisanje i naglašavanje linija lica

Rumenilo

Rumenilo se stavlja na najizraženiju tačku na obrazima a to je jagodična kost. Izblendujte rumenilo koje ste naneli, da ne biste imale krugove. Ono nikada ne treba tako da izgleda. Nemojte dodavati još rumenila, čak i ako mislite da ste ga malo naneli. Samo rasporedite ono koje ste već naneli. Rumenilo se nanosi u prostoru od jagodične kosti ka liniji kose ali ne skroz do nje.

Nanošenje rumenila zavisi i od oblika lica.

paleta-rumenila-glow-pro-matte

Bronzer

Bronzer se nanosi tamo gde najviše pocrnite od sunca. To su: čelo, nos, jagodice i malo brada. Lice se konturiše tako što se bronzer nanosi ispod jagodične kosti (ispod rumenila), duž obe strane nosa, na dnu brade, duž viliice, uz liniju kose i u spoljašnji ugao oka. Izblendujte ga četkicom da ne biste imali oštru liniju i ne preterujte u količini bronzera.

city-color-contour-paleta
klik na sliku za vise informacija

Korektor

Korektori postoje da bi korigovali neke nepravilnosti na koži. Tako postoje oni koji prekrivaju podočnjake, bubuljice, ožiljke i crvenilo. Osobe sa izraženijim linijama i borama trebalo bi da koriste tečne korektore, a za kombinovan tip kože i večernju šminku se savetuju korektori u stiku.

Postoje korektori u boji kože i u boji. Zeleni korektor se koristi za neutralisanje crvenih tonova na koži kakve su bubuljice i fleke. Žuti se koriste za podočnjake,…Trik je u tome da birate boju korektora koja je komplementarna boji problema koji želite da sakrijete. Dakle, ako imate crvenu fleku, nanesite zeleni korektor. Ako imate ljubičaste podočnjake, nanesite žuti korektor, a ako su plavičasti – upotrebite narandžasto rozi korektor.  Ako imate žućkaste modrice, tu je ljubičasti korektor.

Hajlajter i iluminator

Hajlajteri ništa ne prekrivaju iako ih često mešaju sa korektorima. Oni zapravo “osvetljuju” delove lica i naglašavaju ih. Zato dobro povedite računa gde ga nanosite, da pogrešnim nanošenjem ne istaknete ono što želite da sakrijete. I ne preterujte sa hajlajterom. Licu daju blistavost i svežinu.

Iluminatori osim što daju blistavost i ističu delove lica imaju i donekle prekrivaju. Njime se skreće pažnja sa neke nesavršenosti koju želimo da sakrijemo. Osim toga nema specijalne razlike između njih i hajlajtera. Oba se nanose na vrhove jagodica iznad rumenila, u unutrašnji ugao oka, ispod kost ipod obrva,  po sredini nosa, iznad gornje usne i po sredini brade.

Selection_029

Video konturisanje i hajlajting lica možete poledati ovde.

 

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!