Gde se nanose bronzer, rumenilo, hajlajter, korektor…

By  |  8 Comments

Bronzer, hajlajter, prajmer, šimer, korktor, iluminator…ma ko će se više snaći! Hajde malo da pojasnimo šta je šta od ove šminke, za šta se koristi i gde se nanosi.

Šminka za konturisanje i naglašavanje linija lica

Rumenilo

Rumenilo se stavlja na najizraženiju tačku na obrazima a to je jagodična kost. Izblendujte rumenilo koje ste naneli, da ne biste imale krugove. Ono nikada ne treba tako da izgleda. Nemojte dodavati još rumenila, čak i ako mislite da ste ga malo naneli. Samo rasporedite ono koje ste već naneli. Rumenilo se nanosi u prostoru od jagodične kosti ka liniji kose ali ne skroz do nje.

Nanošenje rumenila zavisi i od oblika lica.

paleta-rumenila-glow-pro-matte

Bronzer

Bronzer se nanosi tamo gde najviše pocrnite od sunca. To su: čelo, nos, jagodice i malo brada. Lice se konturiše tako što se bronzer nanosi ispod jagodične kosti (ispod rumenila), duž obe strane nosa, na dnu brade, duž viliice, uz liniju kose i u spoljašnji ugao oka. Izblendujte ga četkicom da ne biste imali oštru liniju i ne preterujte u količini bronzera.

city-color-contour-paleta

klik na sliku za vise informacija

Korektor

Korektori postoje da bi korigovali neke nepravilnosti na koži. Tako postoje oni koji prekrivaju podočnjake, bubuljice, ožiljke i crvenilo. Osobe sa izraženijim linijama i borama trebalo bi da koriste tečne korektore, a za kombinovan tip kože i večernju šminku se savetuju korektori u stiku.

Postoje korektori u boji kože i u boji. Zeleni korektor se koristi za neutralisanje crvenih tonova na koži kakve su bubuljice i fleke. Žuti se koriste za podočnjake,…Trik je u tome da birate boju korektora koja je komplementarna boji problema koji želite da sakrijete. Dakle, ako imate crvenu fleku, nanesite zeleni korektor. Ako imate ljubičaste podočnjake, nanesite žuti korektor, a ako su plavičasti – upotrebite narandžasto rozi korektor.  Ako imate žućkaste modrice, tu je ljubičasti korektor.

Hajlajter i iluminator

Hajlajteri ništa ne prekrivaju iako ih često mešaju sa korektorima. Oni zapravo „osvetljuju“ delove lica i naglašavaju ih. Zato dobro povedite računa gde ga nanosite, da pogrešnim nanošenjem ne istaknete ono što želite da sakrijete. I ne preterujte sa hajlajterom. Licu daju blistavost i svežinu.

Iluminatori osim što daju blistavost i ističu delove lica imaju i donekle prekrivaju. Njime se skreće pažnja sa neke nesavršenosti koju želimo da sakrijemo. Osim toga nema specijalne razlike između njih i hajlajtera. Oba se nanose na vrhove jagodica iznad rumenila, u unutrašnji ugao oka, ispod kost ipod obrva,  po sredini nosa, iznad gornje usne i po sredini brade.

Selection_029

Video konturisanje i hajlajting lica možete poledati ovde.

 

8 Comments

  1. Pingback: Jesenji make up trendovi | Lepotica.rs

  2. Pingback: Mele tajne i koraci u profesionalnom šminkanju | Make up | Lepotica.rs

  3. Pingback: Najčitanije na portalu Lepotica.rs u 2014. godini! | Lepotica.rs

  4. Pingback: Dajte mu šminku i postaće bilo koja ženska zvezda | Lepotica.rs

  5. Pingback: Šminka za maturu | Make up | Lepotica.rs

  6. Pingback: STROBING - Prirodno LETNJE konturisanje lica | Lepotica.rs

  7. Pingback: "Klovn" konturisanje lica | Lepotica.rs

  8. Pingback: HAJLAJTER: top makeup proizvod - 8 predloga | Lepotica.rs

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!