Kako i gde se nanosi bronzer?

U poslednjih par godina žene su intenzivno počele da koriste bronzere, kako bi istakle crte svog lica, ali i prikrile neke sitne nedostatke. Da li ipak znamo kako se on nanosi i gde?

Izaberite pravu boju

Za početak, jako je bitno da odaberete bronzer koji odgovara tonu vaše kože. On treba da je samo par tonova tamniji od vašeg tena, ali treba da mu odgovara i po nijansi. Plavušama obično odgovaraju rozikasti, a brinetama bronzeri u boji kajsije.

Bronzer se nanosi većom i zaobljenom četkicom. Malom, tj.uskom četkicom se postiže efekat crte na licu, a to niko od nas ne želi. Najbolje su četkice od prirodne dlake, koje traju i doživotno ako se pravilno održavaju i peru, o čemu je bilo reči u tekstu o četkicama za šminkanje.

Pre bronzera potrebno je naneti podlogu ili puder, kao podlogu. Četkicu nemojte “umakati” u prah, već lagano “uvaljate” i otresite višak. Nemojte duvati u četkicu, to samo stvara vlagu na njoj, pa se  prah ulepi.

Gde se bronzer nanosi?

Tamo gde najviše pocrnite od sunca, znači čelo, nos, jagodice i malo brada. Pazite da ne pretrate u količini. Proverite na dnevnom svetlu, pa ako ste naneli puno, uklonite suvim tuferom ili probajte da “izblendujete” četkicom dodajući osnovni svetliji puder.

U svakom slučaju, kod bronzera je jako bitno da ne preterate u količini koju nanosite. Njegova uloga jeste da vam osveži lice, a ne da delujete umorno.

error: Content is protected !!