Najveći beauty trendovi za 2019. godinu: Šminka + nega

beauty trendovi 2019

Kako smo i dalje na početku nove 2019. godine, vreme je da pogledamo beauty predviđanja kako će nam novi trendovi promeniti izgled i rutinu nege. Dok se neki novi “otkačeni” trendovi polako pojavljuju (ali se neće dugo zadržati), neki trendovi imaju ozbiljnu šansu da ostanu. Od zelene senke pa sve do visoko nanetog rumenila – ovo su najaktuelniji beauty trendovi šminke i nege za 2019. godinu!

8 beauty trendova koji će biti HIT u 2019. godini

1. Visoko naneto rumenilo

Ovaj trend je svojevrsna verzija “draping” trenda: kreiranje jako nanetog rumenila, veoma visoko je praktično novi način konturisanja. Bronzer nije više tako aktuelna, zato uložite u kvalitetno rumenilo koje odgovara vašem tenu podtonu kože, i nanesite ga šire i više nego inače.

Povezano: Draping – novi stari trend u šminkanju

Instagram/Printscreen: @esantoinette
Instagram/Printscreen: @esantoinette

2. Jednostavne skincare formule

Kompleksne fomulacije seruma sa dugom listom sastojaka su uvek bili norma, ali sa porastom osvešćenosti o kozmetičkih sastojcima, potrošači sve više žele da znaju šta tačno radi njihov beauty proizvod. Zato je sve veći porast brendovi koji izbacuju serume koji se baziraju na samo jedan ključni sastojak. Očekujte najezdu sastojaka poput: kaktusa, srebra, vulkanskog pepela, ulja konoplje i kurkume.

3. “Messy” make-up

Pozdravite se sa Insta obrvama i preciznom cut-crease tehnikom: nova Instagram šminka budućnosti je gola koža, čupave obrve i neuredna šminka. Pomislite na ajlajner koji nije na liniji obrva i kremastu senku nanetu prstom. Šminku ne treba shvatati previše ozbiljno – poruka je ovog trenda.

Instagram/Printscreen: @ruthiebarone
Instagram/Printscreen: @ruthiebarone

4. Ekološka osvećenost

Da li je baš taj proizvod prirodan/veganski/cruelty-free? Da li možemo da recikliramo pakovanje? Kako sves o okolini i zagađenju raste, potrošači se sve više pitaju oko etike beauty industrije. Brendovi ubrazano lansiraju proizvode poput paleta koje se dopunjavaju, cruelty-free trepavica, ekoloških razgradivih ambalaža, tako da se ujedno brinu o sredini.

5. Neon šminka

Mogućnosti neon šminke su bezbrojne: možete kreirati “bold make-up look” ako nosite neon senku preko celog kapka ili neon lak na noktima za neočekivani akcenat. Ako ipak niste dovoljne hrabre za full neon makeup, barem koketirajte sa njim uz neon ajlajner ili cut-crease.

Instagram/Printscreen: @anaellepostollec
Instagram/Printscreen: @anaellepostollec

6. Lepota ispod pojasa

Kada se radi o praktičkim aspektima naše beauty rutine – nezi intimne regije, brijanja itd, ženske opcije su dugo bile limitirane. Ipak, danas se javlja novi talas proizvoda za intimnu negu sa jakim feminističkim porukama i Insa-friendly pakovanjima, koji će promeniti naš način nege najosetljivijeg dela tela.

Povezano: 10 saveta za bezbolnu brazilsku depilaciju

7. Zelena senka za oči

Crvene senke su vladale 2018-om godinom, ali se pripremite da zelena preuzme njeno mesto ove godine. Ako ste stidljivi da je isprobate – izblendajte je u smokey eye look ili je probajte kao ajlajner. Ako ste hrabre, nanesite ja na ceo kapak, kao bazu uz malo smeđe senke u uglove oka.

Instagram/Printscreen: @anaellepostollec
Instagram/Printscreen: @anaellepostollec

8. Holistička nega

Prelaz između wellness-a i nege kože će doživeti svoj vrhunac u 2019. godini, sa raznim holističkim alatkama za negu: od kristala pa čak do nege prema horoskopu. Prigrlite ovaj trend i nabavite za početak barem roler od poludragog kamena za stimulaciju cirkulacije i sjaj kože lica.

Instagram/Printscreen: @themoment
Instagram/Printscreen: @themoment

Pročitajte još i: Roler od žada protiv otečenosti lica

error: Content is protected !!