Beauty trend: Roler od žada protiv otečenosti lica

roler od žada

Bogata kineska aristrokratija ga je koristila još u 7. veku, kako bi izvukla negativnu energiju i toksine iz organizma, a ujedno smanjila otečenost lica. Ovaj mali zeleni valjak, izrađen od poludragog kamena žada je potpuno zaludeo beauty svet: u nastavku vam otkrivamo šta sve radi roler od žada i zašto vam je potreban u beauty rutini.

Šta je roler od žada?

Ova beauty alatka podseća na valjak za farbanje – umesto sunđera ima zaobljeni valjkasti komad poludragog kamena žada. Najčešći primerci imaju dve strane: sa jedne strane je veći valjak za čelo i obraze, a sa druge strane onaj manji, za predeo ispod očiju. Korišćen je još u 7. veku od stane bogatih Kineskinja, koje su verovale da se rolanjem žada po licu oslobađaju negativnog chi-ja iz organizma, ali  da ujedno smanjuju otečenost na licu.

roler od žada

Zašto baš žad?

Žad je poludragi kamen za koji se smatralo da je simbol čistoće i harmonije, i da ujedno pomaže pročišćavanju organizma. Upija negativnu energiju, dok ujedno prirodno prenosi infracrvene zrake, koji pospešuju cirkulaciju krvi.

Povezano: Sva moć isceljujućih kristala – Otkrijte koji je vaš!

Kako roler od žada radi?

Ono što ovaj mali valjak radi je da elimiše natečenost kroz masiranje limfnog sistema. Ovaj sistem je zapravo mreža tkiva i organa ispod kože koji pomažu da se organizma oslobodi toksina i otpada. Naše lice, baš kao i telo, može zadržavati višak vode. Zato, ako ste često otečeni i podbuli u licu – masaža lica vam je potrebna. Kada limfa dobije slobodan protok da ide kroz lice, imaćete čistiju, zdraviju kožu bez nakupljenih toksina i tečnosti.

Kako se koristi?

Roler od žada se uvek koristi na čistoj, hidriranoj koži. Masaža se uvek započinje od ključne kosti, nastavlja se pokretima ka viličnoj kosti i bradi, zatim regiji gde su nos, usne i brada, i na kraju se završava sa okoloočnom regijom. Pokreti masiranja su uvek u smeri naviše i ka spolja (u pravcu kretanja limfe). Roler možete držati u frižideru za potpuni osećaj hlađenja i još bolji efekat smanjenja otečenosti.

Povezano: Masaža lica kašikama – prirodno podmlađivanje kože

Idealan je kao deo vaše noćne rutine, nakon nanošenja svih proizvoda. Na taj način povećaće cirkulaciju koja će blago učvrstiti i “napumpati” vaše lice, a ujedno će pomoći i da se sva kozmetika koju ste naneli bolje upije.

Koji su efekti?

Osim pomenutog smanjenja otečenosti lica i drenaže viška vode, masiranje lica valjkom od žada ima mnoge benefite. Mišići kože se učvršćuju, postiže se mlađi i jedriji izgled kože, uz umanjenje vidljivosti i dubine bora. Na samom kraju, ovaj mali večernji beauty ritual je neverovatno opuštajuć, tako da će vam sigurno prijati nakon dugog radnog dana.

jade roller

Gde može da se kupi?

Roleri od žada su mahom dostupni na većini web-stranica za online beauty kupovinu, ali i na velikim sajtovima poput Amazona i E-baya. Samo budite obrazrivi prilikom kupovine – roleri izrađeni od pravog žada imaju ipak malo veću cenu, dok se širom interneta mogu naći jeftinije verzije izrađene od obojenog stakla, koje ne daje ni približan efekat roleru od žada.

Pročitajte još i: Zogan masaža lica – Za kožu bez bora, podočnjaka, nadutosti

error: Content is protected !!