Načini upotrebe MICELARNE VODE za koje niste znali

micelarna voda

Micelarna voda se još pre nekoliko godina odomaćila u našim beauty ormarićima kao stalni deo postave. Ali da li ste znale da ovaj proizvod ne skida samo šminku i nečistoće sa vašeg lica, već da je možete koristiti za mnogo različtih namena u domaćinstvu – uklanjanje fleka, popravljanje slomljenih pudera, čišćenje cipela?

Za mnoge dame, izum micelarne vode je promenio njihovu rutinu čišćenja i nege lica, zahvaljujući sposobnosti da istovremeno nežno ukloni šminku i očisti kožu – bez alkohola ili masnih komponenti, i to bez ispiranja!

Micelarna voda – 9 neočekivnih upotreba

1. Očistite obuću od prevrnute kože

Iako je ovaj tip obuće omiljen, nezogodan je za održavanje jer se lako prlja, a mrlje se teško skidaju, pogotovo sa svetle kože. Zato sledeći put kada se iz izlaska vratite sa isprljanim antilop sandalama, samo natopite tufer micelarnom vodom i istrljajte mrlje. One će nestati, a kada se koža osuši, vaše cipele od prevrnute kože biće kao nove! Isto važi i za patike.

cipele

2. Popravite polomljeni puder ili senku

Ako se i vama desilo da ste bacile polomljen kompaktan komad šminke, od sad ćete promeniti to! Samo sipjte par kapi micelarne vode u polomljeni puder i izmešajte komadiće kako biste dobili smesu. Utisnite neki predmet okruglog oblika istog prečnika kao i vaš make-up proizvod preko listića toalet papira kako bise presovao. Ostavite ga preko noći i vaš kameni puder ili senka biće kao novi! Sastojci iz micelarne vode pomažu da se praškasti proizvod ponovo presuje.

3. Pojačajte pigmentaciju senki za oči

Mnogi šminkeri koriste ovaj trik: samo umočite četkicu u malo micelarne vode pre nanošenja senke, i ona će imati jaču pigmentaciju.

4. Skinite fleke od samopotamnjivanja

Ko god se ikad samopotamnjivao kremama i sprejevima, zna koliko su greške, to jest, mrlje – uporne! Ako i vi posle samotamnjenja dobijate fleke na kolenima i laktovima jer niste dobro razmazali proizvod – samo natopite tufer micelarnom vodom i istrljajte fleku.

Povezano: Zašto je micelarna voda tako poželjan proizvod?

Samopotamnjivanje

5 Skinite fleke od šminke sa odeće

Na isti način kao što skida šminku sa lica, micelarna voda uspešno skida fleke od šminke sa odeće. Bilo da se radi o tečniom puderu na okovratnku košulje, senki prosutoj po farmerkama ili crnoj tački od ajlajnera – istrljajte fleku tuferom i micelarnom za najbolje rezultate. Isto važi i za fleke od šminke na nameštaju.

Povezano: Kako da uklonite fleke od šminke na garderobi?

6. Operite ruke micelarnom

Ukoliko vam nije pri ruci antibakterijski gel za suvo pranje ruku, mini bočica micelarne u vašem neseseru će poslužiti kao dostojna zamena. Plus, klasični gelovi za ruke sadrže isušujući alkohol, dok je micelarna voda mnogo nežnija prema koži ruku. Samo naspite malo micelarne u dlanove i istrljajte ruke – ispiranje nije potrebno!

7. Očistite četkice za šminkanje

Micelarnu vodu možete koristiti i kao čistač čekica. Što je i logično, jer ako skida prljavštinu i šminku sa lica, što ne bi i sa četkica? Koristite je u bočici sa raspršivač kao instant sprej za čišćenje, a potom istrljajte četkicu o ubrus. Takođe, promuljajte četkicu u pola čaše micelearne vode, a potom ih osušite na vazduhu.

ČEtkice

8. Skinite veštačke trepavice

Micelarna voda je i vaš saveznik za uklanjanje lepljivih veštačkih trepavica. Ako vas čupa i boli dok skidate trepavice, samo natopite tufer ili štapić sa malo micelarne i istrljajte nežno koren trepavica. Ovo će omekšati lepak i trepavice za lakše uklanjanje.

9. Skinite trag parfema sa kože

Ako ste preterali sa količinom parfema, ili ste greškom špricnuli onaj težak večernji miris za jutarnji posao, i želite da skinete miris sa sebe – okrenite se opet micelarnoj vodi. Samo istrljajte meste gde ste naneli parfem tuferom natopljenim micelarnom vodom.

error: Content is protected !!