Zašto je micelarna voda tako poželjan proizvod?

By  |  1 Comment

Ukoliko se još niste upoznali sa prednostima i manama jednog od omiljenih preparata manekenki i poznatih ličnosti, u nastavku teksta saznajte zašto je micelarna voda tako poželjan proizvod.

Micelarna voda je fantastično blago sredstvo za skidanje šminke koje neguje i hrani kožu, a koje nije potrebno ispirati običnom vodom jer sadrži micelarne molekule (dobijaju se iz prirodnih šećera) koje temeljno, bez iritacije uklanjaju čestice šminke, kao i višak sebuma i znoja, izumrle ćelije na površini kože i nečistoće sa lica, područja oko očiju i usana, vrata i dekoltea ne isušujući kožu.

beautiful-young-caucasian-woman.jpg

Ne sadrži sapune, alkohole i parfeme te je pogodna za svaku kožu, čak i za onu najosetljiviju – u kombinaciji sa različitim preparatima, a posebno za čišćenje lica osobama koje nekoliko puta dnevno skidaju šminku. Zapravo, micelarnu vodu možete koristiti kad god osetite potrebu za to, a obavezno dva puta dnevno – nakon buđenja i pre spavanja.

Najefikasnije skida prljavštine kada se koristi uz pomoć pamučne vate ili tufera, a može i da se naprska direktno na lice. Pošto ne zahteva ispiranje, micelarna voda je savršen kozmetički proizvod za putovanje – dovoljno je posle čišćenja micelarnom vodom naneti hidratantnu kremu na lice. Ipak, vodootporna šminka ili šminka u velikoj količini zahtevaju jača sredstva za čišćenje od micelarne vode ili možete par sekundi zadržati natopljen tufer da rastvori šminku, pa nežnim pokretima ukloniti vodootporni ajlajner ili maskaru.

Povezano: DIY sredstvo za skidanje šminke!

1 Comment

  1. Biljana

    18.03.2017. at 16:17

    Bila sam extra MICELARNA VODICA a SAD IMAM DOBILA biobaza uljni unutra miris mimoza extra to pre spavanje sminka skini posle krema bilo koristis (y) ☺

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!