Upoznajte se sa “slugging” tehnikom hidratacije, za nahranjenu kožu tokom zime

slugging

Ako redovno pratite skincare trendove na društvenim mrežama, sigurno ste primetili da je Tik Tok beauty zajednica otkrila “slugging” tehniku poboljšanja hidratacija kože. Ovo je baš ono što nam treba za hladne jesenje dane koji su pred nama. Radi se o tankom sloju vazelina koji se nanosi pre kože, kako bi zaštitio kožu od isparenja vlage. Sve o ovoj tehnici saznajte u nastavku teksta!

Šta je “slugging”?

Sa zimskim mesecima koji su opasno približavaju, našoj koži je potrebna pomoć da zadrži svoju vlagu – upravo tu uskače “slugging” tehnika hidratacija kože. Ovaj proces podrazumeva nanošenje tankog sloja vazelina na kožu klica i vrata, jer petrolatum iz vazelina deluje kao barijera na koži, i dozvoljava joj da diše, a da ispod reparira i zaceli sebe. Kada uveče, nakon svih slojeva seruma i krema nanesete tanki sloj vazelina, kao poslednji korak, ujutru ćete primetiti hidriraniju kožu. Ovo je posebno dobra tehnika za fine linije i bore oko očiju.

vazelin za negu kože

Kako da ubacite “slugging” tehniku u rutinu nege?

Ovo su dobre vrsti – ne morate prilagoditi nijedan deo vaše noćne rutine kako biste probali “slugging”. Dermatolozi prepoučuju da uveče, očistite lice, nanesete tonik, serum i kremu, i na samom kraju sve “zapečatite” slojem vazelina. Ovu tehniku ne preporučujemo tokom dana, jer ja vazelin klizav i pomalo težak za sve dnevne obaveze, a uz to ostavlja masan osećaj na koži.

Povezano: Pojačajate negu kože – kako da pređet sa jesenje na zimsku rutinu?

Da li će mi vazelin zapušiti pore?

Ako želite da odlučite da li je ova tehnika za vas – najbolje da se konsultujete sa kozmetičarem ili dermatologom. Vazelin je veoma bezbedan i hipoalergen. Dermatolozi ga obično preporučuju svim tipovima kože, osim onoj sklonoj aknama, jer može zapušiti i blokirati pore.

Da li ćete probati ovu skincare tehniku?

zimska nega kože

Pročitajte još i: 10 neobičnih upotreba vazelina koje će vam biti korisne u domaćinstvu

error: Content is protected !!