Pojačajte skincare: Kako da pređete sa jesenje na zimsku negu kože?

zimska nega kože

Nije tajna da je zima najizazovniji period za negu kože, a najčešći problemi sa kožom su suvoća, perutanje, zatezanje. Kako se godišnje doba menja, važno je da ažurirate rutinu nege kože, kako biste uključili još bogatije i hidratantnije formule. U nastavku vam donosimo najbolje savete kako da pređete sa jesenje na zimsku negu kože.

Zima i nega kože

Niske temperature, vetrovi, mraz, jako centralno grejanje, manjak fizičke aktivnosti – ovo su sve faktori koji jako loše utiču na kožu, na njen sjaj, elastičnost, hidrataciju i sveopšti izgled. Zato moramo uvesti nove proizvode i postupke u rutinu nege kože.

#1: Pojačajte hidrataciju

Zima je idealan period da potražite masnije, hranljive kreme, gušće teksture, kako biste hidrarali kožu i sprečili perutanje i isušivanje kože. Predlažemo vam da pronađete kremu na bazi šea putera, hijaluronske kiseline, peptida, ceramida, biljnih ulja ili glicerina. Nanesite kremu i ivše puta u toku dana, ako za tim osetite potrebu.

zimska nega kože

#2: Čuvajte se centralnog grejanja

Jedan od najlepših zimskih rituala jeste ušuškavanje u ćebe pored radijatora. Ali, da li ste znali da naša koža pati zbog ovoga? Ljuspasta koža nogu i ruku, ispucale šake, suve usne i koža lica koja zateže – ovo se sve dešava zbog produženog izlaganja vrelom vazduhu i grejanju. Kako biste ponišili ove štetne efekte grejanja, nabavite ovlaživač vazduha. On će zameniti gubitak vlage iz vazduha. Takođe, predlažemo vam da nabavite face mist, sprej za osvežavanje lica i da ga nanosite više puta u toku dana, za boost hidratacije.

Povezano: Nega kože na zimovanju – sve što treba da znate!

#3: Zaštitite kožu pre izlaska napolje

Niske temperature mogu napraviti katastrofu na koži – postarajte se da zaštitite lice od hladnih vetrova, svaki put kada izađete napolje. Obavezno nosite šal, kapu i rukavice, a na lice nanesite deblji sloj kreme.

Naš predlog je Skinology HYDRO FORCE krema za lice sa arganom i hijaluronom.

#4: Ne zaboravite SPF kremu

SPF krema nije namenjena samo za letnje doba – UVA zraci su aktivni cele godine, a upravo su oni glavni krivac za prerano starenje kože. Osim toga, ako provodite zimu na snežnoj lokaciji, UV zraci se odbijaju o sneg i udaraju vas pravo u lice! Zato je SPF krema obavezna tokom zimskih dana.

Mi vam predlažemo Skinology Hidratantnu SPF 25 kremu, dovoljnu za zimsko sunce.

zimska nega kože

#5: Ne zaboravite na usne

Delikatna koža usana nema lojne žlezde, što ih čini podložnim isušivanju. Odaberite kvalitetan balzam za usne, koji ćete nanositi u debelom sloju, onoliko puta koliko je potrebno da obnovite zaštitu na usnama.

Pročitajte još i: Zimska nega kože tela – rešite se suvih potkolenica!

error: Content is protected !!