DIY sredstvo za skidanje šminke

sredstvo za skidanje šminke

S obzirom da kozmetička sredstva za skidanje šminke sadrže agresivne hemikalije koje isušuju kožu lica, posebno ako se svakodnevno koriste, vašu uobičajenu rutinu skidanja šminke na kraju dana uspešno ćete realizovati tako što ćete napraviti delotvorno i zdravo DIY sredstvo za skidanje šminke.

Zašto da trošite teško zarađen novac na proizvode koje možete napraviti sami? Vrlo jednostavno i brzo možete napraviti sredstvo za skidanje šminke koje ne samo što je efikasno, već je i nežno i ne izaziva iritacije ili alergijske reakcije.

Kako da napravite DIY sredstvo za skidanje šminke?

Sve što vam treba da napravite DIY sredstvo za skidanje šminke, koje odgovara i onima koji ne preferiraju uljno čišćenje, a ponajviše onima koji se bore sa dehidriranom kožom, jeste voda, ulje po vašoj želji i eterično ulje hemamelisa (opciono). Takođe, trebaće vam i (obavezno staklena) tegla sa hermetičkim poklopcem te pakovanje standardnih tufera.

Povezano: Maramice za skidanje šminke – neprijatelj vaše lepote?

U svrhu skidanja šminke i čišćenja lice možete koristiti veliki izbor ulja – maslinovo ili ulje semenki grožđa, kokosovo ili ulje jojobe, arganovo ili ulje makadamije, bademovo ili ulje avokada, odnosno nerafinisano hladno ceđeno ulje koje najviše odgovara vašem tipu kože, a koje će temeljno očistiti, nahraniti i hidrirati vašu kožu lica.

U manjoj posudi pomešajte 3 supene kašike ulja koje ste izabrali kao osnovni sastojak za DIY sredstvo za skidanje šminke sa 1 šoljom vodom i 1 supenom kašikom hamamelisa koji je rudnik blagodeti za kožu jer zatvara pore i smiruje kožu, sprečava širenje bakterija koje su glavni krivac za pojavu akni te uspešno apsorbuje masnoću bez isušivanja kože.

U čistu teglu uspite malu količinu pripremljene i dobro sjedinjene mešavine pa ubacite nekoliko tufera da upiju tečnost za vaše DIY sredstvo za skidanje šminke. Postepeno ispunite teglu do vrha sa mešavinom i tuferima.

Prilikom sledećeg skidanja šminke, jednostavno izvadite vlažni tufer iz tegle i kružnim pokretima uklonite tragove šminke pa se umijte umereno toplom vodom i prirodno, bez upotrebe peškira, osušite lice.

Povezano: Za tren oka uklonite vodootpornu maskaru!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!