Najbolji trikovi za gušće trepavice

gušće trepavice

Postoje trikovi koji vam mogu pomoći da stvorite iluziju dugačkih, zavodljivijih, gušćih trepavica. Trikovi su vrlo jednostavni, ali zato definitivno deluju!

Kako postići gušće trepavice?

Podloga za maskaru

Za optički duže, jače i gušće trepavice, pre nanošenja maskare u koliko god slojeva želite, trepavice – od korena do vrha premažite podlogom za maskaru. Podloga za maskaru će učiniti da se vaše trepavice teže lome te manje ispadaju, a svakako će produžiti trajnost i postojanost maskare na trepavicama.

Uvijač za trepavice

Ako želite da vaše trepavice izgledaju gušće obavezno koristite uvijač za trepavice. Trebalo bi da uvijete trepavice pre nanošenja maskare kako biste sprečili njihovo lomljenje i razmazivanje maskare. Pre uvijanja, zagrejte uvijač toplim vazduhom iz fena. Lagano postavite uvijač na gornje trepavice, zatvorite i ostanite u ovom položaju desetak sekundi.

Povezano: Uvijač za trepavice – sprava za mučenje ili tajno oružje?

Više vrsta maskara

Jedna maskara ne pruža sve što žena treba, pa je najbolje da prilikom šminkanja trepavica koristite više vrsta maskara odjednom. Kombinacijom različitih maskara – sa raznim oblicima četkica i različitog hemijskog sastava, postićićete više efekata odjednom. Krenite maskarom za volumen, pa nanesite sloj maskare za produživanje i razdvajanje trepavica, i na kraju aplicirajte maskaru za uvijanje trepavica.

Češalj

Za duže i gušće trepavice, nakon nanošenja maskare, počešljajte trepavice metalnim ili plastičnim češljom (ili iskoristite čistu četkicu od maskare) kako bi uklonili višak maskare i odvojili slepljene trepavice. Češljem počešljajte trepavice brzim i kratkim levo-desno potezima – od korena do vrhova trepavica.

Povezano: Vazelin za jače i gušće trepavice!

A ako su vam trepavice slabe, tanke i kratke…

Probajte serum za negu trepavica i obrva. Serum je mešavina prirodnih ulja ricinusa i badema i vitamina A, D i E poboljšava rast trepavica i obrva, neguje i regeneriše.

serum-za-trepavice
klik na sliku za info

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!