Opadanje trepavica: Uzroci i kako da rešite ovaj problem

opadanje trepavica

Opadanje trepavica je realan estetski problem. Tu i tamo izgubimo par trepavica dok skidamo šminku ili nadogradnju trepavica. Par otpalih trepavica nije razlog za brigu, ali ako se ono dešava u većem obimu – možda treba da posetite doktora. U nastavku pročitajte najčešće uzroke opadanja trepavica i kako da rešite ovaj problem.

Opadanje trepavica – uzroci

Baš kao i kosa, i trepavica opadaju kao rezultat prirodnog razvojnog ciklusa jedne trepavice. To znači da svaka dlaka iz vaših trepavica ima aktivnu fazu rasta, fazu mirovanja i potom degenerativnu fazu. Tada folikul odlučuje da stvori novu dlaku i proces počinje iz početka. Ostali razlozi za opadanje trepavica su:

  • grubo trljanje očiju
  • skidanje šminke i vodootporne maskare
  • jake alergije
  • uvijanje trepavica uvijačem
  • skidanje veštačkih trepavica
  • skidanje nadogradnje trepavica
  • teške i guste maskare koje otežavaju trepavice
  • infekcija
  • medicinska stanja poput problema sa štitnom žlezdom
  • autoimuna bolest

opadanje trepavica

Adekvantno skidajte šminku sa očiju

Jedan od najčešćih razloga za opadanje trepavica jeste grubo i neadekvatno uklanjanje šminke sa očiju. Ovo je posebno reč sa vodootpornim formulama, koje su teške za uklanjanje. Zato predlažemo da maksimalno izbegavate trljanje trepavica pamučnih tuferima, već da probate ulje za skidanje šminke koje se lako aplicira: par kapi se istisne na prste, zagreje medju njima i nežno umasira na zatvorene kapke.

Laganom masažom i otapanjem šminke, ona se uklanja, bez lomljenja i opadanja trepavica, dok ih uljana formula istovremeno neguje i štiti od isušivanja.

Povezano: Efikasan DIY serum za duže i gušće trepavice – jeftin, a efikasan!

opadanje trepavica

Pravilno skidajte veštačke trepavice

Osim toga, vodite računa i ako nosite nadogradnju trepavica, da prilikom njenog uklanjanja može do otpadanja nekoliko vaših prirodnih trepavica. Ovo stanje nije strašno, ali vodite računa da vam nadogradnju skida stručno lica. Isto važi i za veštačkje trepavice: nemojte ih skidati jednostavnim povlačenjem trakice duž trepavica, već otopite lepak koji ih drži na sledeći način: natopite tufer sa malo ulja, i prislonite na kapak 10 sekundi. Ulje će razložiti lepak i učiniti da veštačke trepavice lako skliznu.

Povezano: Tri načina da imate što duže prirodne trepavice

Nega trepavica

Kako biste ubrzale rast prirodnih trepavica i sprečile njihovo ponovno opadanje, nanosite svako veče ricinusovo ulje uz pomoć štapića za uši duž linije trepavica. Takođe predlažemo negu serumom za trepavice, koji se može nanositi pre maskare, u vidu prajmera.

Mi vam predlažemo Contour Uljani serum za negu trepavica i obrva.

opadanje trepavica

 

Pročitajte još i: Uvijač za trepavice – sprava za mučenje ili tajno oružje?

error: Content is protected !!