3 načina da imate što duže prirodne trepavice

Po našem skromnom mišljenju nekoliko faktora utiče da imate guste i duge trepavice – genetika, kozmetički proizvodi i tehnika. Ovim želimo da naglasimo da nemaju svi jednake trepavice. Na svu sreću, postoje načini da imate duge trepavice, odnosno zanosniji i zavodljiviji pogled.

Umesto da gubite vreme na lepljenje veštačkih trepavica, poslužite se trikovima sa kojima ćete postići identičan efekat. Sve što vam treba je uvijač za trepavice, prajmer i maskara.

Uvijač za duže trepavice

Najjeftnija i najjednostavnija varijanta da imate što duže prirodne trepavice jeste uvijanje trepavica mehaničkim uvijačem. Uvijač za trepavice će vam pomoći da otvorite oči, odnosno učinite da izgledaju budnije i šire. Istovremeno, uvijanje trepavica, pre nanošenja maskare, čini da trepavice izgledaju što je moguće duže. Zagrejte uvijač za trepavice toplim vazduhom iz fena, postavite ga na koren čistih i suvih trepavica pa ga lagano zatvorite.

Povezano: Uvijač za trepavice – sprava za mučenje ili tajno oružje?

Prajmer za duže trepavice

Instant gustinu i volumen vašim kratkim i tankim trepavicama pružićete pomoću prajmera za trepavice koji možete kupiti u kompletu sa maskarom ili naći u posebnom pakovanju. Prajmer za trepavice, koji dolazi u beloj ili prozirnoj nijansi, nanosi se u dva sloja – od korena do vrha trepavica – i to pre maskare. Važno je da sačekate da se prajmer osuši, u suprotnom nećete lepo nanesti maskaru i postoji velika verovatnoća da ćete slepiti obrve.

maskara
Pogledajte i: Produžite vek trajanja vašoj maskari – 2 trika!

Maskara za duže trepavice

Ukoliko želite da imate što duže prirodne trepavice, aplicirajte više slojeva maskare i nikako se ne ograničavajte na samo jednu vrstu. Pored izbora odgovarajuće formule ili više njih, na dužinu trepavica utiče i oblik četkice kojom aplicirate maskaru – birajte maskare sa zakrivljenim i četkicama manjih dimenzija koje će vam omogućiti nanošenje manje količine maskare odjednom, ali ćete maskaru aplicirati preciznije na trepavice. Takođe, što je četkica bujnija, to će gušće i duže vaše trepavice izgledati. Postoji i maskara koja umesto četkice ima mali češljić pomoću kojeg možete izvući masksimalnu dužinu trepavica i izbeći da vam se trepavice slepe.

Učinite trepavice gušćim i dužim pomoću City Color Be Bold 3x Extreme maskarom za oči.

MASKA
Za više informacija, kliknite na sliku.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!