Manje je više: Kako da iskoristite korektor kao tečni puder za letnje šminkanje?

Pošto no make-up make-up look dominira trendovima, influenseri i beauty ljubitelji nastavljaju da pronalaze načine i trikove kako da olakšaju make-up rutinu. Najnoviji trend koji je zauzeo TikTok feed jeste šminkanje bez tečnog pudera, pri čemu se ovaj make-up proizvod menja toniranom kremom ili tečnim korektorom. Ovo je možda neobično za okorele ljubiteljke tečnog pudera, ali itekako je moguće postići sličan full-coverage izgled samo uz tečni korektor. U nastavku pročitajte ekspertske savete profesionalnih šminkera!

Tečni korektor umesto pudera – moguće je!

Ako ste navikli da ne izlazite iz kuće bez tečnog pudera, verovatno se pitate da li uopšte tečni korektor može da zameni puder. Ova praksa zapravo skraćuje vreme šminkanja, a vama daje osećaj da koža “diše”. Ali, pre nego što krenete sa tečnim korektorom, znajte da morate pripremiti kožu na poseban način kako biste dobili najbolje rezultate.

Najbolje je da počnete sa kožom koje je blago vlažna, kako bi se korektor bolje izblendao (koža može biti vlažna od seruma, tonika itd). Potom, uzmite pokvašen beauty blender sunđer i nanesite korektor, počevši od T zone, blendajući ga ka spolja, dok ne dobijete željenu pokrivnu moć. Za satenski, full-coverage finiš, šminkeri preporučuju da počnete sa manjom količinom korektora, da to setujete puderom u prahu, i potom nastavite da nadograđujete korektor prema želji.

Još jedan proveren savet je da iskoristite domali prst kako biste izblendale korektor na licu. Toplota tela će rasporediti proizvod i istopiti ga direktno u kožu, kako biste dobili “airbrush” finiš.

Koji korektor će vam odgovarati za ovo?

Najbolja vrsta korektora koje može zameniti tečni puder jeste kremasti, tečni korektor, koji se lako blenda, a daje jaču pokrivnu moć. Birajte korektor u dve nijanse: jedna koja je tamnija i odgovara boji vašeg tečnog pudera – ovim korektorom ćete prekriti bubuljice, crvenilo i sve nesavršenosti; druga nijansa korektora bi trebala biti 1-2 nijanse svetlija od boje tečnog pudera, kojom ćete posvetliti ten  regiju ispod oka.

Postupak

Najpre uradite posvetljivanje lica, a potom spot-šminkanje problematičnih delova. Počinjete sa korektorom u svetlijoj nijansi i njime bi trebalo da prekrijete sledeće regije:

  • Deo ispod očiju i uglove oka
  • Vrh jagodica
  • Duž nosa
  • Vrh brade
  • Kupidonov luk (vrh usne)

Sačekajte koji minut pre blendanja, kako biste dobili bolju pokrivnu moć, jer će se u suprotnom korektor odmah upiti u kožu i dobićete transparentniju pokrivenost.

Povezano: Pokrijte podočnjake kao šminker – 5 najboljih četkica za korektor

Za flekice i bubuljice, uzmite nešto tamniji korektor (onaj u boji vašeg pudera) i nanesite ga na sledeće tačke:

  • Ožiljci od akni, fleke
  • Crvenilo
  • Ivice nosa, gde je diskoloracija česta
  • Niži deo obraza, posebno ako imate rozaceu

Sve dobro izblendajte

Počnite najpre sa blendanjem tačkica tamnijeg korektora. Potom, kada ste ih izblendali, utapkajte svetliji korektor i izblendajte ga beauty blenderom. I na kraju pogledajte celo lice – ako vam se čini da sve deluje neprirodno svetlo, dodajte malo tamnijeg korektora. Na kraju, setujte sve transparentnim puderom u prahu!

Pročitajte još i: Vodič – tipovi korektora i kako da odaberete onaj pravi?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!