Pokrijte podočnjake kao šminker: 5 najboljih modela četkica za korektor

četkice za korektor

Kvalitetne četkice za šminkanje su must-have svačijeg nesesera – iako je potpuno OK i ako korektor nanosite prstima sa vremena na vreme. Ipak, korišćenje posebne četkice, namenjene za korektor postićićete lakše i preciznije nanošenje korektora, za besprekorni finiš. Kako biste odabrali pravu četkicu za korektor, razmislite o tome za šta korektor koristite? Da li za tamne kolutove, prikrivanje bubuljica ili posvetljivanje lica? Prema tome ćete odabrati i četkicu, a naši saveti slede u nastavku teksta!

Najbolji modeli četkica za korektor

Četkica za korektor je nezamenljiva, ako nas pitate, jer savršeno blenda proizvod u kožu, tako da vaši podočnjaci deluju perfektno prikriveni. Ravne, pljosnate četkicu možda bolje za preciznu aplikaciju (bubuljice, oivičavanje oko obrva). Iako važi pravilo da što više novca potrošite, četkica je bolja – to ne mora biti slučaj. Sigurni smo da četkice sličnog oblika možete pronaći u lokalnoj drogeriji za neveliki iznos. Podsećamo da je za nanošenje tečnih ili kremastih proizvoda najbolje da koristite četkice od sintetičke dlake.

#1: Okrugla pufnasta četkica

Pufnastsa četkica rastresitih dlačica je savršena mini-verzija četkice za tečni puder, jer isto tako savršeno utrljava i zaglađuje zonu ispod oka. Laganim pokretima izblendajte tečni ili kremasti korektor za finiš koji deluje prirodno i neupadljivo.

View this post on Instagram

A post shared by Nika_Zoeva (@nika_zoevabrush)

#2: Pljosnata ravna četkica

Ravne pljosnate četkice izrađene od sintetičke dlake se najčešće povezuju za tečni puder, ali njihova manja verzija odlično radi za korektor, kada želite da ga utapkavate u kožu. Četkice većeg oblika su odlične da pokriju veće regije crvenila ili pigmentacija.

#3: Uska tanka četkica

Verovale ili ne, tanka četkica za ajlajner je savršena za “pin concealing” tehniku nanošenja korektora, koja uključuje aplikaciju veoma koncentrovane količine korektora na jednu tačkicu lica. Ova tehnika je odlična za male pigmentacione fleke, ožiljke i mrlje. Samo umočite ovu četkicu u kremasti korektor i prekrijte tu malu dosadnu bubuljicu, flekicu ili ožiljak.

Povezano: Prekrijte svaki nedostatak – upoznate se sa “spackle” tehnikom za nanošenje korektora

#4: Velika gusta četka

Ako koristite tečni korektor da prekrijete veće regije lica – poput kože na bočnim stranicama nosa, bradi ili centar čela, pravila su ista kao da nanosite tečni puder visoke pokrivne moći. Postaratjte se da hidrirate kožu i potom nanesete tečni korektor pokretima tapkanja. U tome će vam pomoći velika gusta četkica, oble glave, poput one za tečni puder.

#5: Kosa četkica

Ukoliko volite da naglasite konturu obrva ili usana za specijalne prilike, to ćete najbolje uraditi poput profesionalnih šminkera: oivičavanjem korektorom. Kada završite šminkanje obrva ili usana, umočite tanku kosu četkicu u kremasti korektor i “počistite” ivicu oko obrva ili usana, za još precizniji finiš.

Pročitajte još i: 5 regija na licu za nanošenje korektora

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!