Prekrijte svaki nedostatak: Isprobajte “spackle” tehniku za nanošenje korektora!

spackle tehnika nanošenja korektora

Tik Tok je postao novo utočište za make-up trikove, tako da predstavlja nepresušni izvor inspiracije za sve zaljubljenice u šminku! Jedan od najpopularnijih videa pokazuje kako da prekrijete baš svaki nedostatak na licu (bubuljica, fleka, crvenilo itd), a da se to uopšte ne primeti! U pitanju je korišćenje korektora, ali na poseban način. Upoznajte “spackle” tehniku za nanošenje korektora!

Šta je “spackle” tehnika nanošenja korektora?

Čak i ako retko imate problem sa bubuljicama, ovaj period nošenja zaštitnih maski je sigurno ostavio traga na vašoj koži – bubuljice, crvenilo, pa i poneka fleka posle akne, se mogu videti čak i kroz puder. Zato vam donosimo make-up tehniku koja podrazumeva nanošenje full-coverage korektora u teglici, koji nanosite četkicom na nesavršenost na koži. Potom ga ostavljate da se osuši – BEZ blendanja u kožu. Nakon toga, nanosite tečni puder i to je to! Bubuljice se više ne vide, a u nastavku vam otkrivamo kako da postignete ovaj efekat “spackle” (spekl) tehnikom.

Youtube/Prinstcreen

#1: Pripremite kožu

Bez obzira da li preferirate matte ili blistavi izgled kože, ključ je priprema, pre “spackle” nanošenja korektora. Dobra priprema kože će učiniti da se korektor zalepi i osuši na koži. Ovaj tehnika najbolje funkcioniše uz hidratantne serume, i prajmere koji se dobro lepe za kožu. Ako imate veoma masnu kožu, savetujeo vam matirajući prajmer.

#2: Odaberite krem korektor u teglici

Iako preferirate tečni korektor za regiju ispod očiju, na primer, on nije najbolje rešenje za “spackle” tehniku. Tečni korektor se neće osušiti kako treba, niti će biti gladak preko bubuljica ili drugih nesavršenosti. Kremasti korektor, veće gustine, pakovan u teglicu, je najbolji izbor. Za “spackling” možete korsititi i kremasti korektor u formi stika.

korektor

#3: Četkicom nanesite korektor

Uzmite ravnu, pljosnatu četkicu za korektor i nanesite izdašnu količinu korektora na svaku flekicu, popucali kapilar, bubuljicu ili crvenu tačkicu. Sada je važno da NE blendate korektor, već da pustite da se osuši na koži. Potrebno je barem 2 minuta da se korektor osuši i ostane na mestu. Iako je lakše da korektor nanesete prstima, šminkeri savetuju da to ne radite. Izbegavajte dodirivanje kože prstima, posebno ako ste skloni aknama.

#4: Nanesite tečni puder

Kada se korektor osušio, vreme je da nanesete tečni puder odozgo. Kako se korektor ne bi izblendao ili izbrisao, najbolje da puder nanosite beauty blenderom, a ne četkom. Četka će pomeriti korektor sa mesta, a sunđerčić će samo naneti sloj tečnog pudera preko korektora.

Youtube/Prinstcreen

To je to – vaš ten je besprekoran, a svi nedostaci su prekriveni!

Kompletan video sa ovom tehnikom, pogledajte OVDE:

error: Content is protected !!