Da li vaša krema za ruke ima SPF zaštitu? Evo zašto bi trebalo!

krema za ruke sa spf

Nošenje SPF faktora na svakom delu tela je nešto što moramo usvojiti – bez obzira na doba godine. Sigurno ne biste dvaputa mislile da odete na plažu bez SPF kreme za telo, a zašto onda ruke tretirate drugačije? Zašto kožu ruku uzimamo zdravo za gotovo, kada su one konstantno izložene suncu kad god smo napolju? Ruke su sklone pigmentacijskim pegama, posebno sa godinama – a te pege nisu ništa drugo nego oštećenje od sunca. Ne zaboravite da ruke prve otkrivaju godine – stoga vam otkrivamo zašto bi vaša krema za ruke trebalo da sadrži SPF zaštitu!

SPF “opsesija”

Svet je trenutno “opsednut” proizvodima sa SPF zaštitom – na tržištu možemo naći kreme, balzame za usne, sprejeve za lice i kosu, pa čak i SPF šminku i odeću! Ovo je dobra stvar, jer oštećenje kože koje donosi sunce ima itekako veliki uticaj na zdravlje i integritet kože. Nezaštićeno izlaganje kože suncu uzrokuje opekotine, bore, fleke, oštećenje kože i prerano starenje. Sunce dodatno isušuje kožu, a da ne spominjemo maligna oboljenja kože.

Povezano: Zašto je SPF krema najbolji anti-age proizvod koji imate?

krema za ruke sa spf

Zašto treba da zaštitimo i ruke od sunca?

Nema smisla da želimo da nam koža lica izgleda mladoliko, dok nam ruke odaju realne godine! Koža ruku je uvek izložena i vidljiva i trebalo bi da učinimo se što je moguće da ona bude dugo zaštićena i zdrava. Krema za ruke sa SPF faktorom će pružiti zaštitu od sunca – a ova oštećenja nisu vidljiva preko noći. Nagomilano izlaganje suncu će dovesti do pojave pigmentnih (“staračkih”) fleka na rukama, a ostali znaci starenja će se pokazati kroz godine, kada je već kasno preokrenuti sve.

Želimo da koža ruku izgleda zdravo, bezbedno i zaštišćeno – zato u tašnu ubacite kremu za ruke sa SPF faktorom (ili nadlanice namažite vašom SPF kremom za lice, ukoliko ne možete pronaći specijalnu zaštitnu kremu za ruke). Ne zaboravite da kreme za ruke sa SPF zaštitom imaju gušću i težu teksturu od klasičnih, jer ujedno hidriraju i repariraju kožu ruku.

Kako biste bile 100% zaštićene – morate ponovno naneti kremu za ruke sa faktorom, svaki put kada operete ruke!

Povezano: Fleke na rukama usled izlaganja suncu – kako da ih sprečite i tretirate?

krema za ruke sa spf

Da li ćete probati kremu za ruke sa SPF zaštitom?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!