Kako se pravilno skida SPF krema za zaštitu od sunca sa lice i tela?

Sredstva za čišćenje su neophodna za uklanjanje krema za sunčanje i drugih nečistoća sa kože. Deluju tako što rastvaraju ulja, prljavštinu i ostatke na vašoj koži, omogućavajući im da se lako isperu. Mnoga sredstva za čišćenje sadrže surfaktante, koji su molekuli koji privlače i vezuju se za ulje i vodu, omogućavajući da se isperu krema za sunčanje i drugi ostaci.

Kako ukloniti SPF kremu sa kože?

Pravilno uklanjanje kreme za sunčanje sa vaše kože je od suštinskog značaja za sprečavanje začepljenja pora i upala, a da ne spominjemo prekomerno izlaganje potencijalno štetnim molekulima koji se nalaze u hemijskim kremama za sunčanje. Evo nekoliko koraka koje možete pratiti da biste efikasno očistili kožu.

  • Koristite sredstvo za uklanjanje šminke ili micelarnu vodu: Ako ste naneli šminku na kremu za sunčanje, počnite da koristite sredstvo za uklanjanje šminke – ulje ili micelarnu vodu da biste rastvorili preostalu šminku.
  • Isperite mlakom vodom: Zatim možete isprati lice mlakom vodom da biste uklonili početni sloj šminke i kreme za sunčanje, kao i prašinu ili prljavštinu.
  • Nanesite sredstvo za čišćenje: Nanesite nežno sredstvo za čišćenje – gel ili penu – koje odgovara vašem tipu kože – obavezno koristite nežnije ili kremasto sredstvo za čišćenje ako imate prirodno suvu kožu. Umasirajte sredstvo za čišćenje u kožu nežnim, kružnim pokretima. Elektronska četkica za čišćenje lica može biti posebno pogodna za ovaj zadatak. Obavezno obratite pažnju na područja na koja ste nanijeli kremu za sunčanje, poput lica i vrata.
  • Temeljno isperite: Ponovo isperite lice mlakom vodom kako biste bili sigurni da su svi ostaci kreme za sunčanje i sredstva za čišćenje uklonjeni.
  • Osušite tapkanjem: Nežno osušite kožu čistim, mekim peškirom. Izbegavajte trljanje, jer može da iritira kožu.
  • Nastavite sa hranljivom rutinom nege kože: Nakon uklanjanja kreme za sunčanje, nastavite sa svojom redovnom rutinom nege kože, kao što je nanošenje proizvodi za lokalnu negu kože kao što su tonik, serum i/ili peptidna hidratantna krema za lice ili peptidni losion za telo.

Kako sredstva za čišćenje uklanjaju SPF kremu?

Sredstva za čišćenje su neophodna za uklanjanje krema za sunčanje i drugih nečistoća sa kože. Deluju tako što razbijaju ulja, prljavštinu i ostatke na vašoj koži, omogućavajući im da se lako isperu. Mnoga sredstva za čišćenje sadrže surfaktante, koji su molekuli koji privlače i vezuju se za ulje i vodu, omogućavajući da se isperu krema za sunčanje i drugi ostaci.

Pročitajte još i – Duplo čišćenje kože za savršen ten

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!