Kako da pravilno sastavite režim nege kože – step by step

režim nege kože

Sastavljanje režima nege kože se čini kao prilično jednostavan zadatak, ali kada zapravo krenete da se bavite time, sve deluje pomalo zastrašujuće: da li serum ide pre ili posle kreme? Da li se tonik nanosi na suvu ili vlažnu kožu? Zato smo tu da vam pomognemo da sastavite režim nege, koji će vaša koža obožavati!

Svaki režim nege se zasniva na pravilnom redu nanošenja proizvoda, a to znači da je temeljno čišćenje kože prvi korak, a nakon toga se “ređaju” proizvodi prema gustini: od najređeg do najgušćeg. Zato je prvi korak tonik, a poslednji krema ili ulje za lice.

Jutarnji režim nege kože

Iako ujutru često žurimo, tih desetak minuta za negu kože su ključni, da bi vaša koža bila hidrirana i mekana. Zato je obavezan korak pre nanošenja šminke kompletna jutarnja rutina nege.

#1: Čišćenje

Ujutru vam je dovoljan blagi gel za umivanje, osvežavajućeg sastava, koji će razbuditi vašu kožu. Ujutru je obavezno da uklonite sebum i ostatke noćne nege koja se nalazila na licu, kao i nusprodukte metabolizma koje je koža izbacila na površinu tokom noći.

#2: Toniranje

Tonik priprema kožu za dalje nanošenje nege – shvatite ga kao “provodnik” između kože i daljih proizvoda. Birajte lagani osvežavajući hidrirajući tonik koji ćete naneti tuferom.

#3: Serum

Serum je moćni proizvod lagane teksture sa koncentrovanonm formulom, koja donosi sve aktivne sastojke u dubinu kože. Serum se brzinski upija, tako da je idealan proizvod za jutarnju rutinu. Ujutru birajte serue sa antioksidantima, poput vitamina C i E.

Naša preporuka je Skinology Vitamin C serum za lice.

#4: Krema za lice

Čišćenje skida masnoće sa kože, tako da joj to morate nadoknaditi, uz kvalitetnu dnevnu kremu. Ako imate masnu kožu, birajte lagane, oil-free gel kreme za lice. Ako vam je koža suva, imaćete više koristi od bogatijih, gušćih krema.

#5: SPF zaštita

SPF je deo jutarnje rutine koji većina nas ne primenjuje. Kvalitetna zaštita od suca će sprečiti dejstvo UV zraka na vašu kožu, što potencijalno dovodi do preranog starenja kože, bora, opekotina ili malignih promena na koži. Tokom zimskog dela godina, birajte SPF 20-30, a tokom letnjeg SPF 50.

Večernji režim nege

Maksimizujte beauty san, uz posvećenu večernju rutinu nege, zbog koje će vam koža biti zahvalna!

#1: Dubinsko čišćenje

Nakon celog dana napolju, na vašoj koži se nalaze čestice zagađenja, smoga, šminke, sebuma, znoja – kombinacija koju želite da skinete. Zato je dobra ideja da uveče koristite jači čistač ili metodu “duplog čišćenja kože” – uz uljani, pa penasti čistač lica.

#2: Tretirajte akne ili znake starenja

Posle čišćenja, fokusirajte se na akne i upalice koje imate na koži. Vreme je za proizvode sa aktivnim sastojcima koji će poboljšati kvalitet kože. Za to će vam pomoći serumi ili tretmani sa salicilnom kiselinom ili benziol-peroksidom.

Ako je vaša briga starenje kože – sada je vreme za retinolski preparat, koji će podstaći obnavljanje kože tokom noći!

#3: Serum

Iako nije upotpunosti neophodan tokom noći, antioksidantni serum iz jutarnje rutine je lep dodatak večernjoj nezi. Vitamin C serum će neutralisati oksidativni stres nastao tokom dana.

#4: Antirid

Okoloočna krema će zaštititi i nahranriti delikatnu kožu oko očiju. Ako vam je koža lica generalno masnije, birajte gel-antirid formule, a ako vam je koža zrela i suva, više koristi ćete imati od krem-formule. Nežno utapkajte antirid domalim prstom.

Mi vam predlažemo Skinology Antirid kremu sa hidratantnim kompleksom.

#5: Hranljiva nega

Koža vapi za hranljivim slojem nege, jer i čišćenje i tretmani protiv akni i bora mogu biti isušujući za kožu. Vaša dnevna krema nije više dovoljna, zato se fokusirajte na jače, hranljivije kreme, koje ćete utapkati u lice. Ako vam je koža veoma suva, nakon kreme možete naneti tanki sloj ulja za lice (tek kada se krema upila u potpunosti).

error: Content is protected !!