5 skincare saveta koji će transformisati vašu kožu za samo 30 dana

koža

Da li ste umorni od isprobavanja bezbrojnih proizvoda za negu kože sa malo ili bez rezultata? Vreme je da se fokusirate na svoje navike za negu kože! Uključivanje jednostavnih promena u vašu dnevnu rutinu može napraviti ogromnu razliku u izgledu i zdravlju vaše kože. U ovom tekstu ćemo podeliti 5 navika za negu kože koje će transformisati vašu kožu za samo 30 dana!

Pet saveta za lepšu kožu za 30 dana

1. Očistite kožu dva puta dnevno

Čišćenje lica dva puta dnevno (ujutro i uveče) je ključno za uklanjanje prljavštine, ulja i šminke koje mogu začepiti pore i izazvati izbijanje. Izaberite nežno sredstvo za čišćenje koje odgovara vašem tipu kože i umasirajte ga u kožu najmanje 30 sekundi da biste mu omogućili da prodre i pravilno očisti. Da biste pravilno očistili i dobili rezultate više poput profesionalnog salonskog tretmana lica, koristite hidratantnu kremu za čišćenje. Uparivanje vašeg sredstva za čišćenje sa profesionalnim jastučićima za čišćenje, kao što su jastučići za čišćenje lica za višekratnu upotrebu, nežno će uglačati i zagladiti vašu kožu, dubinski očistiti lice, ukloniti šminku i pomoći da se oslobodite prljavštine i prljavštine tokom dana. Korišćenje ove vrste profesionalnog alata za čišćenje lica će takođe značiti da ćete uštedeti novac koristeći manje sredstva za čišćenje svaki put kada čistite lice. Da biste pojačali svoju rutinu čišćenja, mogli biste imati koristi od dodavanja naprednog uređaja za lepotu, kao što je četkica za čišćenje lica za poboljšano nadzvučno dubinsko čišćenje vaših pora što vam takođe daje super sjajnu mladalačku kožu!

koža

2. Koristite toner

Toniranje pomaže u obnavljanju pH ravnoteže vaše kože i pripremi je za sledeće korake u rutini nege kože. Izaberite tonik koji ima kvalitet i sadrži sastojke koji ciljaju na vaše specifične probleme kože, kao što su hamamelis za masnu kožu ili ružina vodica i hijaluronski za suvu kožu. Isprobajte toner koji je bezbedan i efikasan za sve tipove kože, uključujući osetljivu.

3. Nanesite serum bogat vitaminima

Serumi sadrže visoku koncentraciju aktivnih sastojaka i dizajnirani su da prodru duboko u kožu kako bi pružili maksimalnu korist. Potražite serum koji sadrži vitamine, kao što je citamin C, koji će posvetliti i zaštititi vašu kožu, ili vitamin A koji će povećati proizvodnju kolagena i poboljšati izgled finih linija i bora.

Povezano – Savremeni život i anti-aging- kako zagađenje utiče na zdravlje i izgled kože?

4. Svakodnevno hidrirajte kožu

Hidratacija je neophodna da bi vaša koža bila hidrirana i zaštićena. Nanesite kvalitetan, klinički dokazan salonski profesionalni tip hidratacije, koji odgovara vašem tipu kože i ne zaboravite da ga nanesete i na vrat i grudi. Isprobajte našu hidratantnu kremu protiv starenja sa kolagenom za zrelu, suvu kožu ili nešto super lagane, kao što je hidratantna krema sa više vitamina B, A, C, E ako imate više kombinovani, masni ili aknama sklon tip kože.

koža

5. Zaštitite kožu od oštećenja od sunca i plavih zraka

Zaštita od sunca je ključna u sprečavanju oštećenja od UV zraka, koji mogu izazvati prerano starenje, hiperpigmentaciju i melanom kože. Svakog jutra nanesite kremu za sunčanje širokog spektra sa SPF od najmanje 30 i ponovo je nanesite svaka 2 sata ako provodite vreme na otvorenom. Isprobajte hemijsku mineralnu kremu za sunčanje sa cinkom i SPF50 UVA + UVB zaštitom.

Pročitajte još i – Ulja i balmovi za negu kože – zašto su vam potrebni u skincare rutini

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!