Vodič: Kako se pravilno koristi okoloočna krema?

Kupile ste novu, hvaljenu okoloočnu kremu koju obožavate da koristite, ali – da li uopšte izvlačite maksimum iz nje? Kako bi okooočna krema radila za vas, potrebno je da znate kako se ona pravilno nanosi (i ne, nije samo “razmazaću ispod očiju”). U nastavku vam donosimo mali vodič kako se pravilno koristi okoloočna krema, ako želite da vidite rezultate!

Pravilno nanošenje okoloočne kreme – step by step

Nadamo se da znate da ne treba da sačekate prve bore kako biste uložili u kvalitetnu okoloočnu kremu. Ukoliko ste u dvadesetim godinama, antirid vam nije potreban, ali lagana hidrirajuća okoloočna krema jeste. Ako imate više od 30 godina, onda je krajnje vreme da uložite u odgovarajući antirid. Posebno imajući u vidu svakodnevno šminkanje, skidanje šminke, mimiku i sve ostalo što isušuje i napreže nežnu okoloočnu kožu.

#1: Operite ruke

Ovaj korak je možda suvišno da pomenemo, ali moramo da ga naglasimo: pre svakog nanošenja kozmetike na lice, obavezno OPERITE ruke.

#2: Nanesite dovoljnu količinu na prst

Koliko okoloočne kreme vam je potrebno zavisi od same kreme i njenog pakovanja (teglice ili tubica). Najčešće je to količina polovine zrna graška za oba oka zajedno. Takođe, ujutru će vam trebati manja količina okoloočne kreme, dok uveće možete biti velikodušniji prema ovoj regiji.

nanošenje antirid kreme

#3: Istačkajte kremu sve do slepoočnica

Za nanošenje okoloočne kreme koristite uvek domali prst, jer je najslabiji, a samim tim i najnežniji prema delikatnoj zoni oka. Istačkajte kremu od unutrašnjeg ugla oka, pa sve do slepoočnica. Mnogi ljudi imaju sitne fine linije koje se javljaju na vrhu jagodica, pa obavezno obuhvatite i taj deo. Uvek počnite sa nanošenjem od unutrašnjosti okoloočne regije, ka spolja.

Povezano: Okoloočna nega za svaki uzrast – savršent antirid za 20, 30 i 40 godina

#4: Nanesite tačkice kreme i iznad obrve

Kako bi krema nahranila celo okoloočno područje, nanesite je u tačkicama iznad gornjeg kapka i iznad obrve. Nije preporučljivo da nanosite svaku okoloočnu kremu i na sam kapak. To činite samo sa onim kremama koje u uputstvu navode da se mogu koristiti i na kapku.

Ako ste u potrazi za kvalitetnim antiridom za 30 i 40 godina, naša preporuka je Skinology ANTIRID krema.

#5: Sada je na redu – tapkanje

Okoloočna krema se NE razmazuje, već se utapkava domalim prstom. počnite od unutrašnjhosti lica, krećući se kao spolja. Dok tapkate, opustite zglobove kako bi prst samo došao u kontakt sa kožom, bez pritiska. Kada ste utapkali kremu u kožu, pomozite joj da još bolje upije proizvod, tako štio ćete koristite četiri prsta kako biste tapkali po celom područuju.

Jedan koristan savet na koji se Korejke oslanjaju kada ovo rade je da zamisle kao da sviraju klavir po koži. Ovo stimuliše okoloočnu regiju bez masiranja, jer obično ujutru nemate vremena za to.

okoloočna krema

#6: Nanesite i na bore smejalice

Kada ste završili sa nanošenjem okoloočne kreme, iskoristite isti proizvod da sprečite i tretirate bore smejalice i fine linije na čelu. Ove regije su glavne tačke za ozbiljne bore, zato dodatna nega nije na odmet.

Ako tražite laganu, hdirirajuću kremu za mlađu kožu, preporučujemo vam Skinology GEL ANTIRID kremu sa hijaluronskim kompleksom.

Pročitajte još i: 6 razloga zašto vaša okoloočna krema ne deluje?

error: Content is protected !!