6 razloga zašto vaša okoloočna krema NE DELUJE

By  |  0 Comments

Korišćenje antirida, tj. specijalno formulisane kreme za područje oko očiju je ključan korak u skincare rutini. Ali šta ako je nanosite redovno i ne vidite ama nikakve rezultate? I dalje imate dehidrirano područje oko očiju, podočnjake, fine linije i tamne krugove. Zato smo za vas izdvojili 6 najčešćih razloga zašto vaš antirid ne deluje – i neki će vas iznenaditi!

Zašto moja okoloočna krema “ne radi”?

Razlog #1: Ne dajete okoloočnoj kremi dovoljno vremena da “proradi”

Kremama za područje oko očiju je potrebno 4 do 6 nedelja kako bi njeni aktivni sastojci napravili vidljivu razliku na koži, zato razmislite dvaput pre nego što odbacite proizvod, da li ste mu dali dovoljno vremena da “proradi”.

okoloočna krema

Razlog #2: Ne kombinute je sa SPF kremom

Sigurno ste dosada čuli da je SPF krema najbolji način da sprečite pojavu bora i oštećenja od sunca – to je istina. Ali svi benefiti okoloočne kreme padaju kroz prozor, ako ne štitite ovu nežnu regiju lica uz pomoć SPF kreme. Naravno, tu su i velike naočare za sunce sa dobrim UV filterom kao prva linija odbrane!

Razlog #3: Vaša okoloočna krema ne sadrži vama potrebne sastojke

Korišćenje odgovarajuće okoloočne kreme koja cilja specifično vaše probleme regije je najvažnija stavka kako biste videli ikakve rezultate! Istraživanja su pokazala da 7 od 10 žena koriisti okoloočne kreme koje NE SADRŽE ključne sastojke, poput antioksidanata (vitamina E, C), peptida ili retinola koji zagladjuju, učvršćuju i posvetljuju nežnu kožu oko očiju.

okoloočna krema

Takođe je veoma važno da znate i koje sastojke NE želite u svom antiridu: na primer, ako patite od milija (belih zapušenih cistica oko očiju), apsolutno izbegavajte teške, uljane i masne kreme za područje oko očiju, jer će vam dodatno zapušiti pore.

Povezano: Milije – sitne bele tačkice oko očiju: Kako ih se rešiti?

Razlog #4: Imate nerealna očekivanja od okoloočne kreme

Nažalost, nijedan skincare proizvod ne može da preokrene tok vremena – ograničenja su tu. Ako ne dobijate željene rezultate, možda je vreme da zatražite profesionalnu pomoć estetičara ili dermatologa. Neke žene misle da će ih antirid rešiti lepezastih borica u uglovima očiju, dok je pravo rešenje u ovom slučaju – botoks!

Povezano: Okoloočna krema za svaki uzrast – Savršen antirid za 20+, 30+ i 40+

Razlog #5: Koristite previše okoloočne kreme

Koristite veliku količinu antirida uveče, ali i dalje ne vidite rezultate? Upravo ta količina proizvoda koju nanosite može biti pravi problem. Lako je pomisliti da će više kreme doneti bolje i brže rezultate, ali ovo zapravo nije slučaj. Količina zrna graška je više nego dovoljna za obe regije ispod oka.

okoloočna krema

Razlog #6: Ne spavate dovoljno

Od svih rešenja kako da povećate dejstvo okoloočne kreme – ovo je ono nad kojim imate najviše moći! Dovoljna količina sna će učiniti čuda da vaša okoloočna regija izgleda budno i odmorno. Briga o sebi čini i vašu kožu srećnom i mlađom. Loša ishrana, pušenje i nepravilno spavanje doprinose lošem zdravlju kože, posebno za onu oko očiju. Okoloočna krema može napraviti promenu samo ako se zdravo hranite i dovoljno spavate!

Naša preporuka je Skinology ANTIRID krema ako imate 40+ godina, ili GEL ANTIRID ako imate 25+ godina.

Pročitajte još i: Gel ili krema – šta je bolje za kožu oko očiju?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!