Slojevito korišćenje seruma za lice – kombinacije koje zaista “rade”!

slojevito korišćenja seruma

Neke kombinacije zaista rade, poput nege kože i lenjog nedeljnog popodneva, čaše vina i tople kupke, a neke jednostavno ne (ovde ćemo se setiti primera pizze i ananasa). Serumi su slični – slojevito korišćenje različitih seruma koži pruža boost i mnogo više benefita nego njihovo pojedinačno korišćenje. Neke kombinacije sastojaka rade fantastično, a neke ne smete mešati (poput retinola i vitamina C). Zato vam u nastavku donosimo koje kombinacije sastojaka iz seruma rade poput magije za vašu kožu!

Šta je naslojavanje seruma?

Baš ono kako zvuči – naslojavanje seruma je proces kada nanosite nekoliko seruma, jedan preko drugog (nekon 10-15 minuta vremena posle svakog), kako biste iskombinovali njihove benefite odjednom. Ovo se posebno radi, kada ne možete pronaći serum koji sadrži baš sve sastojke koji trebaju vašoj koži. Tako možete rešiti više problema kože odjednom.

Na primer, glavni problem vaše kože je neujednačen ten, ali ste ujedno zabrinuti zbog znakova starenja – zato ćete najpre naneti serum za posvetljivanje kože, i a potom onaj sa anti-age dejstvom.

slojevito korišćenje seruma

Koji sastojci smeju da idu zajedno?

Nisu svi kozmetički sastojci pogodni da se kombinuju: kada ih naslojavate, probajte da razmislite koji element svaki od njih nudi vašoj koži. Takođe, znajte da se retinol i kiseline ne slažu, vitamin C i niacinamid, kao i peptidi i kiseline!

Povezano: Ove skincare sastojke nikada ne treba da koristite zajedno!

Najbolje kombinacije seruma

#1: Vitamin C + vitamin E

Vitamin E je sjajan sastojak jer odlično radi sam za sebe, ali se dobro slaže i sa ostalima. On neguje, hrani i hidrira kožu, uz snažna antioksidativna svojstva. Takođe pojačava dejstvo vitamina C. Zato, ako uparite ova dva seruma videćete regenerativna i posvetljujuća svojstva vitamina C, bez iritacije, zajedno sa ishranom i umirivanjem kože koju pruža vitamin E. Da li može bolje od toga?

Mi vam predlažemo Skinology Vitamin C serum za lice.

vitamin c serum

#2: Retinol + hijaluron

Još jedna odlična kombinacija koju preporučuju dermatoltozi je retinol + hijaluronska kiselina. Korišćenje noćne kreme sa retinolom može uzrokovati suvoću kože, a nanošenje hijalurona pre toga može sprečiti taj efekat. Retinol se bori protiv neželjenih znaka starenja, ali dolazi sa efektima kao što su isušivanje, perutanje i zatezanje kože. Ako ga uparite sa hidrirajućim sastojkom (poput hijaluronskog seruma), dobićete najbolju moguću anti-aging situaciju.

Naša preporuka je Skinology Retinol + vitamin E serum za lice u kombinaciji sa Skinology Hyaluron serumom.

Povezano: 5 načina da izvučete maksimum iz skincare proizvoda

#3: AHA + BHA kiseline

Na samom kraju, znajte da alfa-hidroksi kiseline (AHA) i beta-hidrokski kiseline (BHA) savršeno idu zajedno! AHA kiseline dolaze iz voća i napoznatije su glikolna, mlečna, bademova, jabučna, dok je najpoznatija BHA kiselina – salicilna. Nanesite najpre AHA glikolni anti-aging serum, a preko njega serum za minimizovanje pora sa salicilnom kiselinom. Dupla doza kiselina vas može zaplašiti, ali znajte da AHA kiseline skidaju mrtvi sloj sa površine kože, dok BHA kiseline prodiru u pore kako bi ih očistile od mrvih ćelija i viška sebuma.

Naša preporuka je Skinology AHA Tonik sa 5% voćnih kiselina.

serumi za lice

Kako slagati serume različitih tekstura?

Osnovno pravilo je da počnete od najlaganijeg proizvoda i slažete ostale seruma preko njega. Dakle, počinjene od najlakše, vodene teksture, a završavate sa onim najgušćim. Ako imate serum na bazi ulja, njega nanosite na samom kraju, pre dnevne ili noćne kreme.

Ipak, nemojte kombinovati više od dva seruma u jednoj rutini, jer sve ovo može biti previše za vašu kožu, a i teže se upija. Dakle, nanesite jedan serum, sačekajte 15-20 minuta, pa nanesite drugi serum. Sačakejte još toliko vremena, i završite sve sa nanošenjem hidratantne kreme.

Pročitajte još i: Saznajte koji kozmetički sastojak rešava određeni problem kože!

error: Content is protected !!