Dermatolozi preporučuju: 5 skincare sastojaka idealnih za jesen!

skincare sastojci

Kada nivo vlage opadne tokom dana, a vrelina grejnih tela udari na vašu kožu, njoj će trebati mnogo više hidratacije da bi ostala jedra, sjajna i mekana. Osim toga, na koži su sigurno vidljive posledice letnjeg sunčanja, pa ni piling nije loša ideja za jesenju negu. U moru skincare sastojaka koji obećavaju sve i svašta, dermatolozi preporučuju da u negu kože uvedete baš ove sastojke sa njihove liste!

Kozmetički sastojci idealni za jesenju negu kože

#1: Ulje jojobe

Čisto ulje jojobe ne košta mnogo, brzo se upija u kožu, ne zapušava pore niti pogoršava akne, a zaista hidrira! Ovo ulje je prebogato masnim kiselinama i lipidima, koji će nahraniti umornu i žednu kožu posle jesenjeg dana. Utapkajte par kapi u kožu lica, nakon noćne kreme, ili ga čak nanesite malo na krajeve kose. Koža će vam kroz mesec dana biti glatka, gipka, jedra i hidrirana! Tako jeftina sitnica, koja čini razliku.

#2: Ceramidi

Ceramidi su dobre masnoće, koje se prirodno nalaze u koži, a one jačaju njenu odbrambenu barijeru. Ovi molekuli vezuju vodu za sebe, i tako uvlače dodatnu hidrataciju u slojeve kože. Ukoliko vaš prirodni nivo ceramida počne da opada, koža postaje suva, ljuspasta i umorna. Popravite ovaj problem, tako što ćete u skincare uvesti kremu na bazi ceramida za jesen koja je pred nama.

skincare sastojci

#3: Retinol

Omiljeni skincare sastojak svakog dermatologa, retinol zaglađuje površinu kože, i poboljšava proizvodanju kolagena. Rezultat? Vaša koža bolje reflektuje svetlost (ovo je ključ za blistavost kože) i ima manje bora. Ako po prvi put koristite retinol (posebno tokom zime i jeseni), nanesite ga preko obične kreme za lice ili ga koristite 2 puta nedeljno za početak. Pošto je retinol fotosenzitivan sastojak, postarajte se da ujutru nanesete SPF kremu pre izlaska iz kuće!

Naša preporuka je Skinology RETINOL + vitamin E serum za lice.

retinol

#4: AHA kiseline

Kada pomislimo na hladnije vreme, odmah nam je asocijacija suva koža, ljuspasti delovi i umoran beživotan ten. Nakupine odumrlih ćelija kože moraju biti uklonjene sa njene površine, ali mehanički pilinzi se ne preporučuju, tokom hladnijih meseci. Umesto njih, isprobajte AHA voćne kiseline (glikolna, mlečna, bademova) u vidu tonika ili tretmana, koji će efikasno razbiti “veze” između odumrlih ćelija kože i ukloniti ih sa vašeg tena. Rezultat je prirodno osvežena, blistava i ispolirana koža, kao posle tretmana lica!

Mi vam savetujemo da isprobate Skinology AHA set, sa proizvodima na bazi voćnih kiselina, po sjajnoj ceni u Lepotica Beauty Shop-u!

skincare sastojci

#5: Vitamin C

Ovaj sastojak je dobro poznat svima: vitamin C posvetljava ten, poboljšava blistavost kože i stimuliše proizvodnju kolagena. Osim toga, vitamin C neumorno radi na neutralisanju štetnog dejstva UV zraka, i oštećenja koje ste dobili tokom sunčanja. Zato ubacite u jutarnju rutinu nege kože kvalitetan vitamin C serum, koji ćete koristiti u jutarnjoj nezi (ispod SPF kreme).

Pročitajte još i: Da li vaš vitamin C serum za lice “radi”? Isprobajte ovaj trik sa jabukom i saznajte!

error: Content is protected !!