4 profi saveta za savršen “winged” ajlajner!

ajlajner

Da li postoji komad šminke koji može toliko promeniti lični opis, kao što to može dobri, crni ajlajner? Većina nas, ipak nije “talentovana” za crtanje ajlajnera – najčešće krilce ispadne krivo, a linija nejednaka ili predebela. Na sreću, tu su saveti profesionalaca, koji će u narednim redovima podeliti sa vama super savete za iscrtavanje savršenog “winged” ajlajnera.

Saveti za profesionalno nanet ajlajner

Savet #1: Postavite tačkicu

Najbolji način da započnete crtanje krilca (bez obzira na oblik oka), jeste da nacrtate tačkicu tamo gde želite da se krilce završni, na spoljnjem uglu svakog oka. Držite oba oka otvorena, kada ovo radite, kako biste osigurali da je tačkica na jednakom mestu na svakom oku. Naravno – kao što i pretpostavljate, ovo je mnogo lakše uraditi na jednom oku, dok ćete se za drugo malo pomučiti.

ajlajner

Savet #2: Oslonite bradu na ruku

Šminkeri savetuju da naslonite bradu na dlan ruke, kako biste osigurali da ne pomerate lice. Počnite sa iscrtavanjem ajlajnerea na samoj ivici linije trepavice, i vucite je ka spolja, ka tačkici koju ste nacrtali. Ovako ćete kreirati oštru liniju kojom ćete spojiti tačkice. Potom, popunite krilce sa strane. Šminkeri često spominju da je greška da iscratave baš celu liniju trepavica – probajte da počnete ajlajner negde na polovini oka. Ovo će ajlajneru dati prirodnost i suptilnost, pre nego ona debela linija koja iviči celo oko.

Na kraju nacrtajte mali trougao na spoljašnjem uglu oka, kako biste napravili i popunili krilce.

Povezano: Kako da nanesete savršen ajlajner prema obliku oka?

Savet #3: Počistite greške

Ako pogrešite usput – ne brinite, to se događa i najboljima! Greške uvek počistite štapićem za uši i micerlarnom vodom – najmanja količina će biti dovoljna da počstite neku neravninu na oku.

ajlajner

Savet #4: Znajte kada je dosta!

Kada ste iscrtali ajlajner na oba oka, pogledajte se na velikom ogledalu, okrećući glavu u obe strane. Procenite ajlajner, i dodajte tamo gde je to potrebno. Ipak nemojte preterivati – važno je da znate kada da stanete, kako ne biste završili sa “panda” make-up look-om!

Pročitajte još i: Flomaster, gel ili tuš – koja vrsta ajlajnera je najbolja za vas?

error: Content is protected !!