Kako da nanesete savršen ajlajner prema OBLIKU LICA?

By  |  0 Comments

Ta čarobna crna linija oko očiju donosi instant samopouzdanje i ženstvenost. Šta ako bismo vam reklli da obična linija ajlajnera sa izvučenim krilcem sa strane ipak ne odgovara svakome. Zato morate u obzir uzeti i oblik lica. Jer ipak, šminka treba da naglasi vašu prirodnu lepotu, zato pođite od onoga što vam je priroda dala – lica. Saznajte u nastavku kakav stil ajlajnera je najbolji za vaš oblik lica.

Pravilno nanet ajlajner može ulepšati ili pogoršati vaš make-up look – u jednom potezu četkicom. Zato je to make-up proizvod koji oblikuje vaše oko. Trik je da znate kako da “podignite” oči u zavisnosti od oblika lica. Evo kako da pronađete savršen ajlajner za vaš oblik lica.

Ajlajner prema obliku lica

Ovalno lice

Vaše lice je duže nego šire, a čelo je gotovo jednake širine kao i vilica.

Idealan stil ajlajnera: Zbog izdužene i simetrične strukture kosti lica – vi možete izneti gotovo svaki stil ajlajnera. Ali onim danima kada ne želite previše dramatičan izgled, samo iscrtajte ajlajner od polovine donje linije trepavica. Gornji kapak ostavite bez ajlajnera. Ova jednostavna ajlajner tehnika će definisati i istaći oblik vaših očiju.

Naša preporuka je City Color Extreme Bold tečni tuš ajlajner.

ajlajner

Okruglo lice

Vaše lice je okruglo ako imate zaobljene uglove čela i brade, a dužina je lica je gotovo ista kao i širina.

Idealan stil ajlajnera: Trik za okruglo lice je da dodate neku definiciju i oblik vašem licu. Zato želite da najpre dodate uglove kroz definisane obrve.  Nemojte preterati sa oštrinom, kako ne biste izgledali pregrubo. Ovako oblikovanim obrvama dodajte debeli ajlajner sa krilcem kako bi se vaše oči istakle. Ono što divno ide uz vaš oblik lica je smokey eye sa izvučenim ajlajnerom!

Kvadratno lice

Ako imate naglašeno i uglasto čelo i vilicu, a oni su iste širine – onda imate kvadratno lice.

Idealan stil ajlajnera: Cilj je da šminkom ublažite oštre uglove lica, kako biste dobili make-up look koji je ženstven i nežan. Zato uokvirite ajlajnerom gornju i donju liniju trepavica, ali ih razmrljajte četkicom kako biste umekšali oštre uglove. Završite izgled maskarom koja će dati vašim trepavicama dužinu, za potpuni ženstveni suptilni izgled.

Povezano: Nanošenje ajlajnera prema obliku očiju

ajlajner

Izduženo lice

Ako je vaše lice izduženo, ono je dosta duže nego šire, a čelo jagodice i brada su relativno iste širine.

Idealan stil ajlajnera: Vi treba da skrenete pažnju sa dužine vašeg lica tako što ćete naglasiti oči. Igrajte sa sa očima uz zanimljive nijanse senki za oči. Što se tiče ajlajnera, neka cat eyes (mačkaste oči) budu vaš zaštitni znak. Za ovo će vam biti potreban precizan i tanak ajlajner i mnogo vežbe!

Mi vam preporučujemo City Color Ultra Black Pen ajlajner u flomasteru za precizne rezultate.

Dijamantski oblik lica

Ako je vaše lice široko u jagodicama, a usko na čelu i bradi, poput dijamanta, onda imae ovaj oblik lica

Idealan stil ajlajnera: Kako biste učinili da vaše čelo izgled šire, napravite malo veći razmak između obrva, kada ih oblikujete. Dramatičian, ajlajner u stilu arapskih dama je sjajan izbor jer donosi efekat proširivanja lica. Osim toga, ovaj stil ajlajnera je veoma glamurozan!

Pročitajte još i: Otkrivamo 10 tajni žena sa SAVRŠENIM ajlajnerom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!